Horoscoop Adolf Hitler

Advertenties

ASTROLOGIE VAN HITLER’s OPKOMST EN ONDERGANG

In dit nieuwe artikel laat ik zien hoe de horoscoop van Hitler zich onderscheidt van die van op dezelfde dag geboren mensen: met Zon/Maan-Pluto EN Uranus, met Zon op de Descendant en met Eris anderhalf vierkant MC voor de radicale ruziezoekende leider bovenop de harde materialist met afwijkende opvattingen. En door Ceres, symbool van genen…

Hitler, de leider van de Nazi’s, werd geboren op 20 april 1889. Hij was niet de enige.

Kijk eens hoeveel beroemde mensen er geboren werden op 20 april 1889 (en overleden in verschillende jaren…):

Elke horoscoop moet je zien in het licht van de omstandigheden, cultuur, geschiedenis en je moet altijd het geslacht en de genen mee laten wegen. Toch zijn er wel overeenkomsten tussen mensen die op dezelfde dag geboren zijn.

20 APRIL 1889

Iedereen die op die dag werd geboren had bijvoorbeeld een overdosis van de posities in aardetekens en geen enkele in water. Dat alleen al maakt hard, maar wel sentimenteel.

Ook had iedereen die dag de Zon, Mercurius en Uranus ‘roepend’ (geen aspect binnen 5 graden of in teken). Dat is het kenmerk van het buitenbeentje met afwijkende opvattingen, een controversieel opvallend iemand.

Verder is Venus conjunct Mars een aanwijzing voor (een) passie en had je Zon in Stier met Maan in Steenbok.

Samengevat: grote kans op de geboorte van een soms sentimenteel maar hard, gepassioneerd, materialistisch buitenbeentje: dat was de geborene van 20 april 1889. Maar dan heb je nog geen Hitler.

DE HOROSCOOP VAN HITLER

Geboortehoroscopen zijn astrologische plaatjes van de hemel met in het midden op de stip (de aarde) de geboorteplek van de persoon om wie het gaat. Je maakt een horoscoop niet alleen voor een bepaalde datum, maar ook voor een bepaalde tijd en plaats. Zo krijgen mensen die op dezelfde dag zijn geboren, een andere ascendant, een andere midhemel, een andere maangraad, een ander midpunt Zon/Maan en andere aspecten met Ascendant, MC, Maan en Zon/Maan. Ook staat er niet bij iedereen dezelfde planeet op de horizon of bovenaan de hemel.

Die mensen die op 20 april 1889 geboren werden, hadden daarom vast niet allemaal deze horoscoop:

 

Dit is de geboortehoroscoop met transits en progressies van de sterfdag (30 april 1945)

Deze horoscoop heeft:

1. Eris (godin van de tweedracht) in een frustrerend anderhalf vierkant  met de Midhemel (MC) en tegelijk (!)

2. Zon/Maan midpunt vierkant Pluto en anderhalf vierkant Uranus.

Uranus-Pluto conflicten geven tijden van onrust, opstand, enorme spanning en drukte aan. Omdat Pluto in het achtste huis staat komen kwesties van macht en onmacht (of potentie/impotentie) duidelijk als probleem naar voren. De man was door deze combinatie hyper gestrest en heftig.

Dat maakt het verschil. Door de geboorte op die tijd en plaats is de horoscoop van Hitler die van iemand die in ‘hart en ziel’  (Zon/Maan) veranderingen forceert of afdwingt (Uranus-Pluto) en die wordt gemotiveerd door macht, geld en invloed en daarnaast door veranderzucht en behoefte aan spanning. Hij is bovendien iemand die te maken krijgt met openbare tweedracht, ruzies en geschillen (Eris-MC) al dan niet door een staat van jaloezie. Let ook op de op deze tijd en plaats hooggeplaatste Ceres (symbool van genen en erfelijkheid).

Nu je weet waarin de horoscoop van Hitler zich onderscheid van die van de andere babies van 20 april 1889, kun je de analyse completeren. Voeg die twistzucht (Eris) en die radicale totale motivatie (Zon/Maan + Uranus/Pluto) bij de gepassioneerde harde man met controversiële opinie en je ziet langzaam Hitler voor je verschijnen. Helaas, omdat hij op die plaats en dat tijdstip werd geboren heeft hij een derde factor van belang:

3. de Zon op de horizon en zie je hem niet over het hoofd. Hij krijgt en vraagt aandacht. Hij neemt de leiding.

(NB Dat een gevaarlijke idioot zoveel volgelingen kreeg…Zon half sextiel Neptunus en 112.5 graad van Jupiter, met midpunt Jupiter/Neptunus half vierkant MC; dat zijn de midpunt- en aspectcombinaties van de fans en volgelingen. Maan conjunct Jupiter en biquintiel Neptunus geeft kans op grenzeloze populariteit).

Hier zie je de progressieve horoscoop met transits:

OPKOMST EN ONDERGANG

Die niet te missen hypernerveuze materialist met ‘andere’ opvattingen, brengt zijn opvattingen naar voren in de begin jaren 30, een tijd waarin Uranus en Pluto opnieuw een hard aspect maken en er (dus) onrust is. Er dreigt verandering en revolutie. Hij is al geboren met een Uranus-Pluto aspect en daarom misschien toegerust om in zo’n tijd door te breken.

Bij progressieve Zon sextiel Saturnus kreeg hij bestuurlijke macht. (Saturnus is het symbool van regeren. Zon sextiel Saturnus wijst op groeiend zelfrespect).

In 1933 stond in zijn progressieve horoscoop Eris (jaloerse twisten) oppositie MC.  De ‘Nacht van de Lange Messen’ die hem de totale macht gaf, was met transit Uranus conjunct zijn geboortezon nadat Uranus eerst oppositie de Ascendant was gekomen. Dit was het moment waarop zijn meest belangrijke onderdelen van de horoscoop (de ‘roepende’ Uranus en Zon) samen kwamen. Twaalf jaar lang konden hij en zijn volgelingen Europa terroriseren..

Hij pleegde hij zelfmoord met de Maan (heer 8 van leven en dood) op de Ascendant en Saturnus half vierkant het MC van de progressieve horoscoop. Er zijn drie inconjuncten met de progressieve heer 1, Jupiter. Inconjuncten wijzen op verliezen. Hier zie je de progressieve horoscoop met de transits van zijn dood. Let op Pholus (keerpunt).

Helaas kwam dit moment te laat voor zijn miljoenen slachtoffers.

 

Reacties gesloten