Sterrenbeeld Kreeft

Advertenties

 

TEKEN CANCER OF KREEFT

Welkom bij het sterrenbeeld Kreeft (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in het teken Kreeft of Cancer). De andere sterrenbeelden vind je hier…

STERRENBEELD KREEFT

Wie NA 21 juni 2012 om 1:10 MEZT wordt geboren is een Kreeft. Elk jaar begint en eindigt de periode van het astrologisch teken Kreeft op een ander moment, afhankelijk van de positie van de Zon t.o.v. de evenaar. In 2007 vind je Kreeft tussen 21 juni 20:08 MEZT en 23 juli 7:01 MEZT. Elk jaar is dat iets anders. Gemiddeld staat de Zon in Kreeft tussen 21 juni en 23 juli. Wie in deze periode geboren wordt heeft de Zon in het teken van de Kreeft en wordt dan een Kreeft genoemd.

Het teken van de Kreeft is het vierde teken en het eerste waterteken van de dierenriem of zodiac. Het teken Kreeft is net als Ram, Weegschaal en Steenbok een hoofdteken. Kreeft is net als Vissen en Schorpioen een waterteken.Watertekens zijn tekens van emotie, beïnvloeding, meegaandheid, zorg en inlevingsvermogen. Watertekens zijn begaan met anderen. In zeer moeilijke omstandigheden en met zware afflicties kan het teken Kreeft een teken zijn van de ‘volgeling; die per se ergens wil bijhoren en daarvoor veel overheeft. Partijdigheid hoort ook bij Kreeft! Het hemd is nader dan de rok…

Watertekens hebben met vatbaarheid en inspiratie te maken. Heerser van het teken Kreeft is de Maan. De maan beïnvloedt onder meer de getijden op aarde. Kreeft kun je zien als een teken dat door periodieken en ge‘tijden beïnvloed wordt en daarin meegaat. Emoties worden eveneens beïnvloed door omstandigheden en situaties. Misschien daarom wordt de Kreeft beschouwd als emotioneel. Emoties ‘opzuigen”, zo noemde de bekende Nederlandse astroloog Ram het omgaan van Kreeft met emoties. Hij zegt daarbij dat Kreeft het type van de acteur is. Bij het Kreeftsymbool horen woorden als: dramatiseren, bemoederen, beschermen, verzorgen, koesteren, verzamelen, familie, afkomst, geboorteland. Voedsel en opvoeding thuis vallen eveneens onder Kreeft.

Op vele manieren kun je laten zien dat je een Kreeft bent, bijvoorbeeld door inzet voor het milieu.
Als je geboren bent met de Zon in Kreeft wil je in de eerste plaats bewaren, behouden en herbeleven. Dat kun je op verschillende manieren tot uitdrukking brengen. Ik noem een paar voorbeelden:

. Je zorgt voor je familieleden of gezin met meer dan gewone inzet
. Je koestert het verleden en wil historische gebouwen behouden
. Je zet je in voor het milieu
. Je houdt een dagboek bij
. Je houdt familietradities in ere
. Je wil het liefst eenvoudig blijven
. Je bent sterk vaderlandslievend (of nationalistisch)
. Eigen haard is voor jou goud waard
. Je leeft je goed in in een rol (en houdt zo een emotie levend)

Dit zijn enkele MOGELIJKE manieren voor de Kreeft om de eigen aard te tonen. Als je je gevoelens niet goed kwijt kunt (omdat je bijvoorbeeld streng bent opgevoed ) kun je je ziek voelen of letterlijk ziek worden. De maag kan dan flink gaan opspelen. Het is voor een Kreeft belangrijk zich ergens thuis en op zijn/haar gemak te voelen. Daarom zal de Kreeft zich meer dan andere tekens houden aan gedragscodes. Ze voelen zich prettig in eigen land, eigen buurt of eigen cultuur. Als een echte Kreeft de wijde wereld intrekt, dan toch het liefst met de caravan, naar het eigen huis op steeds dezelfde plek of met het hele gezin!  Een geluk voor de Kreeft in Nederland is dat Nederland wordt gerekend tot een echt Kreeftenland. Waar zal de Kreeft zich dus het meest thuis voelen?…

Beroemde Kreeften
Kreeften uit de geschiedenis: Julius Caesar, Johannes Calvijn (de ‘uitvinder’ van het Calvinisme dat in Nederland eeuwenlang bepalend was), de Hollandse schilders Rubens en Rembrandt, Prins Bernhard en Greet Hofmans. Eigentijdse Kreeften: Gordon, Lindsay Lohan, Camilla Parker Bowles, prinses Diana (Charles valt kennelijk op Kreeften), prins William, Willem Nijholt, Yul Brynner en de in Nederland zeer populaire Nelson Mandela. Angela Merkel en ook de Amerikaanse ex-president George W. Bush zijn geboren als Kreeft.

Terug naar boven

MAAN EN PLANETEN IN KREEFT

Natuurlijk kun je ook andere hemellichamen in het teken van de Kreeft hebben staan, of de ascendant of het MC. Hieronder in het kort wat dat voor je kan betekenen. De hemellichamen zijn symbolen met een betekenis. Zo is Maan o.a. emotie en gewenning.

MAAN IN KREEFT

Nergens voelt de maan zich beter thuis dan in het teken Kreeft. Daar werkt de invloed van de maan het sterkst uit. Je kunt je emoties en behoeften helemaal uitleven met deze maanstand. Je verlangt niets meer of minder dan geborgenheid, een eigen stekkie, moeders kookpot en …drama, met de Maan in Kreeft. Je hebt een zolder vol foto’s en een ziel vol herinneringen. Alles wat je gevoel raakt wil je verzamelen en bij je houden. Je kinderen krijgen het nog moeilijk om het huis uit te gaan en zelf ga je regelmatig bij moeder thuis eten. Met een beetje moeilijke aspecten hang je aan je moeder! Een ander aspect van de Maan in Kreeft is zuinigheid, maar dan alleen in kleine dingen. Typisch Hollandse zuinigheid, zoals het aanbieden van een klein koekje uit een grote trommel, dat is iets dat hoort bij de Maan in de Kreeft. Maar die Hollandse gulheid dan? Als de emoties worden aangesproken, als het om kinderen of dieren gaat, als het gaat om mensen waar wij ons met de Maan in Kreeft verwant mee voelen, dan willen wij zorgen, koesteren en beschermen. Alleen dan, want de maan in Kreeft voelt dat het hemd nader is dan de rok. Mensen met Maan in Kreeft trekken zich alles erg aan en lijken zich doorlopend zorgen te maken. Tenslotte is de Maan in Kreeft de maan die zich het sterkst dingen inbeeldt. Zelfs de Maan in Vissen – met behoefte aan idealiseren- doet hiervoor onder. Heb je de Maan in Kreeft dan bewonder je vooral je eigen verwanten of de mensen die je mag. En die stel je je dan mooier voor dan ze zijn. Kortom: je bent in alle opzichten een moederkloek! De goede kanten daaraan zijn zorgzaamheid en zorg voor regelmaat. De negatieve kanten zijn overbezorgdheid en humeurigheid. Want je reageert met je emoties op de omgeving.

Manen in Kreeft: Richelieu, Pinochet, Boris Jeltsin, Pim Jacobs, Luc Lutz en Camilla Parker Bowles. Zie haar horoscoop bij de beroemdheden rechts.

MERCURIUS IN KREEFT

Met Mercurius in Kreeft heb je een traditioneel denker, iemand die de dingen liever ‘aanvoelt’ dan beredeneert. Als jij Mercurius in Kreeft hebt zeg je vaak: “Het voelt niet goed” of “Ik heb hier een goed gevoel bij”. Je zou berichten met veel gevoel voor drama kunnen brengen met deze positie. En je leest graag historische romans. Je kunt wel goed dingen onthouden. Als je de Zon in Kreeft hebt kan Mercurius ook in Tweelingen Maagd of Leeuw staan. Dan ben je een vlot spreker en heel nieuwsgierig voor een Kreeft, erg kritisch en nuchter (pratend dan…) voor een Kreeft of heb je voor een Kreeft best een grote mond J. De positie van Mercurius blijkt uit je horoscoop.
Ik heb tussen de beroemdheden Rembrandt, Ernesto Che Guevara en Louis de Funès gevonden met Mercurius in Kreeft.

VENUS IN KREEFT

(de beste klant voor het TV-programma ‘Memories’)
Volgens astrologische overleveringen ben je met Venus in de Kreeft vaak bij ‘Memories’ te vinden. Je eerste of jeugdliefde blijft je lang bij! Je kunt er ook mee trouwen. Het schijnt dat je met Venus in Kreeft iets meer kans hebt dan anderen op meer dan één langdurige relatie. (Dat is dan zeker om je iets te herinneren te laten hebbenJ). Omdat je onbewust op zoek blijft naar die eerste emotionele liefdesbelevenis kun je een reeks affaires hebben voor je alsnog met een of de jeugdliefde trouwt.

Beroemdheden met Venus in de Kreeft: Begin, Hubert Humphrey, Tom Jones, Erica Terpstra, Wieteke van Dort, Ivan Rebrov en…O.J. Simpson.

MARS IN KREEFT

Met Mars in Kreeft ben je bezig met verzamelen of met emoties of in de omgeving van Kreeftzaken als de zee, de rivier, watertechnieken, binnenhuisarchitectuur of je werkt in een archief of blbliotheek. Met moeilijke aspecten lijdt je aan verzamelwoede en kun je je energie letterlijk of figuurlijk verdrinken. Je loopt gemakkelijk maaginfecties op. Je bent dan ook een kei in plannen maken maar niet uitvoeren. Onder gunstiger omstandigheden ben je juist het type doe-het-zelver dat het huis opknapt. Alles wat je doet doe je vanuit je emoties. Vrouwen met deze positie van Mars moeten oppassen voor infecties van de baarmoeder. Zij kunnen ‘verdrinken’ in het huishoudelijk werk. Met Mars in Kreeft handel misschien op basis van ervaring of je geheugen. Overigens hebben nogal wat voetballers Mars in Kreeft. Voetbal is de volks(Kreeft)sport(Mars).

Mensen met Mars in Kreeft: Nostradamus, Fokker, Willem Oltmans en Shakespeare.

JUPITER IN KREEFT

Jouw geloof is traditioneel of van huis uit meegekregen. Daarin kun je heel wat passie kwijt. Je komt er door te vertrouwen op familie en afkomst of door zuinig te zijn. Je houdt van koken en de eenvoudige genoegens in het leven. Soms iets te veel, dan word je te dik. Soms veel te veel en dan krijg je op latere leeftijd problemen. Wat jou gezond houdt is eenvoud! Volgens Ram is dit een prima stand voor een huisarts of voor een pastoor die nog aan huis komt.

Mensen met Jupiter in Kreeft: Anita Meijer, Nelson Mandela, Kevin Costner en weer: Nostradamus.

SATURNUS IN KREEFT

Saturnus staat in Kreeft in het teken zwak. Saturnus heerst over het teken Steenbok, dat recht tegenover Kreeft ligt. Je kunt je voorstellen dat de emoties van Kreeft ernstig worden beperkt door de rigide Saturnus. Maar ook de maatschappelijke status kan lange tijd zorgelijk zijn met moeilijke aspecten op deze planeet in Kreeft. Kreeft is al zuinig, Saturnus is economisch, de twee samengevoegd maakt het tot een zorgelijke en schraperige toestand! Soms vrijwillig. De maag is zwak in dit teken en Saturnus voegt daar al gauw een zweer aan toe. Is het nu allemaal narigheid met Saturnus in Kreeft? Nee hoor! De goede kanten zijn taxatievermogen (taxateur worden?) en matigheid.

Mensen met Saturnus in Kreeft: Shakespeare, Molière (schreef hij niet het toneelstuk: “De Vrek”?, erg toepasselijk), George W. Bush

Terug naar boven

ASCENDANT EN MC IN KREEFT

ASCENDANT IN KREEFT

Heb jij ascendant in het teken Kreeft dan ben je naar buiten toe zorgvuldig en zorgzaam. Het moederlijke type. Vrouwen met deze ascendant hebben vaak een uitgesproken vrouwelijk figuur. Je voelt je het prettigst in je eigen huis of tussen intimi. Else Parker geeft bij deze ascendant aan dat je soms de aandacht op je vestigt door te ‘schitteren door afwezigheid’. Je bent een beetje timide en speelt soms een rolletje. Je eigen emoties zou je gemakkelijker tonen door mee te leven met anderen (als zij het moeilijk hebben). Anders bewaar je ze voor thuis. Ik durf het haast niet te zeggen, maar veel Kreeften hebben een vollemaansgezicht.

Tip: bekijk de combinatie van sterrenbeeld en ascendant of die van je Zon-en Maanteken...

Vrouwen met Kreeftascendant zijn: Jeanne dArc, Ursula Andress, Silvia Millecam, Dolly Parton, Xaviera Hollander. Mannen: Willem Oltmans, Jerry Lewis, Bill Gates, Paus Franciscus en Shakespeare.

MC KREEFT

Met de midhemel in Kreeft wil je voor iemand zorgen en je ergens thuis voelen. Een huiselijk sfeertje scheppen op je werkplek helpt. In groter verband vind je bij Kreeft nationalisme (gehechtheid aan tradities en eigen afkomst). Op een ander niveau: ga bij milieu werken, in de zorg, in de landbouw of tuinbouw of bij voedselbedrijven. Ook het toneel is mogelijk als werkplek. Kreeft duidt op ervaring nodig hebben of ervaren zijn. Schoolse kennis past niet bij het teken van de Kreeft.

Kreeft op het MC hebben: Erich Fromm (de psycho-analist), Mary Servaes (de zangeres zonder naam, zíj zong zgn. ‘levensliedjes’), Melly Uyldert, Erica Terpstra, Willem Nijholt, Pierre Kartner (Vader Abraham), Christina Deutekom, David Bowie.

Terug naar boven

Sterrenbeelden algemeen

Reacties gesloten