Sterrenbeeld Maagd

Advertenties

 

TEKEN VIRGO OF MAAGD

Welkom bij het sterrenbeeld Maagd (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in het teken Maagd of Virgo). Klik hier voor andere sterrenbeelden.

STERRENBEELD MAAGD, ZON IN MAAGD

In 2012 begint het astrologisch  teken Maagd op 22 augustus om 19:08 MEZT. Elk jaar is er een ander moment voor begin en einde van geboortes onder het teken Maagd. De zon begint op 22 augustus 2004 om 20:45 uur MEZT (zomertijd) in het teken Maagd te lopen en eindigt deze reis op 22 september om 18:31 uur. Wie in deze periode geboren wordt heeft de zon in het teken Maagd en wordt een Maagd genoemd.

Maagd of Virgo is een beweeglijk aardeteken, het zesde teken van de dierenriem. Bij de Maagd hoort Mercurius.. Maagd is eigenlijk: dienstmaagd. De naam van het teken heeft niets te maken met sexuele maagdelijkheid. Maar ja, het teken staat wel net VOOR het teken van het huwelijk (Weegschaal).

Maagd is het symbool van de dienende jonge vrouw of man, de bediende. Altijd in de weer met praktische zaken. Toch zijn er ook bazen te vinden die geboren zijn met de zon in dit teken. Het gaat dan ook niet om slaafs volgen of onderdanigheid. Maar om vakkennis en service.

Maagd let scherp op de details. Het is het teken van het ‘timmermansoog’ en van de kritiek. Dit teken ziet het stofje, het ontbrekende accentje en verkeerde lettertype. Er zit een nadeel aan die aandacht voor het kleine en het detail. Dat is dat de grote dingen ongemerkt verkeerd kunnen gaan. Maar daar kunnen andere tekens op letten. Het teken Maagd is schoon, methodisch en analytisch. Daarom vind je dit teken vaak in laboratoria en op kantoren.

Ook als andere tekens nadrukkelijk aandacht vragen in jouw horoscoop laat je blijken dat je de zon in Virgo hebt door:

· Op de details van je kleding te letten (passen mijn schoenen wel bij mijn nagellak?)
· Het belangrijk te vinden dat dingen netjes worden gedaan
· De puntjes op de i te zetten
· Je partner steeds te vertellen dat zijn of haar kleding niet goed zit
· Trots te zijn als je baas je dankbaar is voor je goede diensten
· Dingen die je niet kunt zien of praktisch kunt toepassen waardeloos te vinden
· Materialistisch te zijn
· Als het slecht gaat kleingeestig te worden en sarcastisch.

Als je geboren bent met de Zon in het teken Maagd dan wil je je nuttig maken. Je doet dat deskundig. Je bent een mens van de praktijk. Alles moet praktisch nut hebben. Je bent trots op je werk. Je levert immers vakmanschap. Bescheiden ben je alleen als het gaat om jouw positie ten opzichte van je baas. Kritiek op je eigen werk bevalt je niet zo. Kritiek op het werk van anderen lever je wel. Alles uiteraard om de ander te ‘helpen’. Zodat ze het net zo correct doen als jij!

 BEROEMDE MAAGDEN:

Geert Wilders, Yasser Arafat, Moeder Teresa, Richard Gere, Gloria Estefan, Agatha Christie, Greta Garbo, Sophia Loren, Twiggy, Lyndon B. Johnson, Buddy Holly, Maxime Verhagen

Terug naar boven  

MAAN EN PLANETEN IN MAAGD

 Natuurlijk kun je ook andere hemellichamen in het teken van de Maagd hebben staan, of de ascendant of het MC. Hieronder in het kort wat dat voor je kan betekenen. De hemellichamen zijn symbolen met een betekenis. Zo is Maan o.a. emotie en gewenning.

MAAN IN MAAGD


Met de maan in de Maagd heb je een sterk geheugen voor kleine dingen. Je bent opmerkzamer dan anderen. Met moeilijke aspecten kun je een muggezifter worden! Maar omver het algemeen uit jouw maanteken zich in bijzondere behoefte aan hygiëne (wat lastig kan zijn op reis), terughoudendheid (want je bent kritisch) en zin voor praktische toepassingen in de kunst (fotografie, bijvoorbeeld). Daar let je dan ook weer op details. Als moeder heb je vooral behoefte aan nette en schone kinderen. In de praktijd komen dit soort kinderen er niet vanzelf, dus ben je veel bezig met schoonmaken, opletten, vitten en poetsen. Je kinderen kunnen daar wel eens de kriebels van krijgen! Je let ook op wat je gezinsleden eten. Is het wel zuiver, is het wel vrij van kleurstoffen etc.? Jij zorgt ervoor dat ze alleen eten wat nodig is. In partnerschappen kun je de rol van de bescheiden zorgzame zuster of broeder op je nemen. En op kantoor ben jij degene die de plantjes nooit vergeet water te geven. Je hebt het meest opgeruimde bureau!

Beroemde mensen: Prins Claus, Klaas Bruinsma, Moerman (van het Moermandieet), John F. Kennedy en Mart Smeets

MERCURIUS IN MAAGD


De planeet van de studie en de handel in het teken van de kritiek. Jij bent de student die niet zomaar aanneemt wat de professor of leraar te vertellen heeft. Je hebt een scherp oog voor details en wilt alles zelf onderzoeken. 

Als je de zon in Maagd hebt hoef je niet ook Mercurius in Maagd te hebben. Misschien kom je al sprekend heel anders over dan je eigenlijk bent en heb je Mercurius in Weegschaal of Leeuw. Dat maakt je dan weifelender of openhartiger dan andere Maagden..

Mercurius in Maagd hebben: Sean Connery, Lech Walessa, Paul Jambers en Lauren Bacall.

VENUS IN MAAGD


Venus in het teken van de kuisheid en de maagdelijkheid schijnt nogal eens voor te komen bij mensen die helemaal niet trouwen of vrijgezel willen blijven. Soms komt dat omdat ze te kritisch en kieskeurig zijn, soms trouwen ze alleen omdat het zo handig is of nuttig. Venus in Maagd is op zich een koel symbool. Het schijnt dat mensen met deze positie soms trouwen met hun verpleegster of andersom…met hun patiënt. In de kunst symboliseert Venus in Maagd de kunstnijverheid. 

Als je zon in Maagd hebt kan Venus in jouw horoscoop in Leeuw of Weegschaal staan. Dat maakt je dan in de liefde warmer of sympathieker dan de andere Maagden.

Venus in Maagd vind je bij Jorge Guillermo (ex-echtgenoot van prinses Christina), Mabel Wisse Smit, Fokker, Klaas Bruinsma, Sophia Loren, Mary Servaes en Louis de Funès, maar ook in de horoscopen van ‘coole’ mannen!

MARS IN MAAGD

Mars in Maagd is het symbool voor technische vakkennis en van de vakman of vakvrouw die dingen weet waarmee anderen overtroefd worden. Met slechte aspectering wordt vooral tegen ondergeschikten gevit en prikkelbaar gedaan. Maar over het algemeen is dit een stand voor een zakelijke en praktische werker.

Beroemde mensen met Mars in Maagd zijn: Jorge Guillermo, Klaas Bruinsma, George W. Bush en Louis de Funes.

JUPITER IN MAAGD


Dit is het symbool van de cynische en kritische mens. Met deze positie geloof je niets zomaar! Maar kijk, elk nadeel heeft zijn voordeel! Met deze stand heb je geluk met het vinden van ondergeschikten en kun je goed instrueren.

Jupiter in Maagd treft je aan bij D.H. Lawrence, Rubens, Michael Dougas, Jerone Krabbé, Martin Gaus, Mia Farrow, Herman van Veen, Paul Jambers en André Groote.

SATURNUS IN MAAGD


Details en orde verenigd in één symbool. Dit moet wel het symbool zijn van mensen die nauwkeurig werk moeten verrichten. Het is ook het symbool van hardwerkende mensen die in de dienstverlening omhoog willen klimmen. Met slechte aspectering wordt veel tijd verspild aan kleine details of foutjes. Met goede aspectering is dit het symbool van de keurige ambtenaar.

Saturnus in Maagd tref je aan in de horoscopen van: Calvijn, Johannes Paulus II, Fellini (de regisseur)Benjamin Netanjahu, Twiggy en Meryl Streep.

Terug naar boven

ASCENDANT EN MC IN MAAGD

ASCENDANT MAAGD

Met de ascendant in het teken Maagd heb je een kritische instelling tegenover de buitenwereld. Dat merkt men direct aan hoe je eruit ziet. Je ziet er namelijk uit om door een ringetje te halen. Geen vlekje te bekennen en alles past bij elkaar. Zo zie je je omgeving ook graag!

Tip: kijk eens naar de combinatie van sterrenbeeld en ascendant!

Ascendant Maagd hebben: Lech Walesa, Hugh Hefner (schone maagden in de omgeving…), Kevin Costner, Winny Sorgdrager, Hella Haasse, componisten Leonard Bernstein en John Cage, Zsa Zsa Gabor. Catherine Keyl en Fellini.

MC IN MAAGD

Jouw levensdoel is je nuttig te maken! Dat is een nogal breed doel. Alle aspecten van Maagd kun je in jouw werk vinden. Als je een beeldend kunstenaar bent zijn het de details die het hem doen of maak je mooie praktische voorwerpen. Je kritische instelling brengt je bij de bestemming.

Beroemde personen met MC in Maagd zijn: Máxima, Nixon, Johannes Paulus II, Margareth Thatcher, Prinses Christina en Goethe.

Terug naar boven

Reacties gesloten