Horoscoop Charles Manson

Advertenties

DE SEKTELEIDER IN DE HOROSCOOP VAN CHARLES MANSON

Charles Manson was de leider van een moordlustige sekte die verantwoordelijk was voor de brute moord op de hoogzwangere actrice Sharon Tate en haar gasten in Hollywood. Hij had een paar fanatieke vrouwelijke volgelingen die letterlijk alles voor hem deden. Hijzelf heeft nooit gedood. In de gevangenis ontwikkelde hij zich tot schrijver en zanger. Hoe vind je dit alles terug in de horoscoop, met name in de midpuntcombinaties? Je ziet talent en je ziet tegelijk grote moeilijkheden…Het is geen prettige geboortehoroscoop. De radix toont een leven van twijfel, vechten en misdaad. Er is bijna geen harmonieus aspect tussen de hemellichamen te vinden in deze horoscoop, alleen twee ingaande conjuncten: Zon conjunct Venus en Mercurius conjunct Jupiter.

Een quickscan van zijn horoscoop:

Charles Manson is een watertype met een zeer wilskrachtig karakter door Zon Schorpioen, Maan Waterman en Ascendant Stier (alle drie vaste tekens). Hij kon zijn wil opleggen aan zijn volgelingen. Alle planeten zijn zwaar geafflicteerd, vooral de Maan aan top en vierkant Ascendant. Dat is de eerste aanwijzing voor problemen. Een tweede aanwijzing is de conjunctie van de geafflicteerde Mars met Neptunus in een halfvierkant met Uranus. Uranus en Neptunus komen ook steeds als combinatie voor bij Klaas Bruinsma, de vermoorde drugsdealer. Charles Manson en zijn sekte waren voortdurend onder invloed van drugs. Mars symboliseert de agressie die daaruit voortkwam. Intrigerend is dat de Maan, het MC en de Node in een graadbeeld staan van artisticiteit. Je kunt HIER lezen over zijn leven en over de songs die hij heeft geschreven. ZON_VENUS VIERKANT SATURNUS Negatief kan een sterk verband tussen Zon en Venus behalve artistiek ook genotzuchtig maken. Het leven en de lifestyle (Zon) gaat immers samen met (conjunct) gemak, luxe en plezier. Verder staat Saturnus vierkant op dit aspect. Dat belemmert en beperkt de uiting van die zachte gevoelens, het maakt hard na barre omstandigheden. De nare omstandigheden in zijn jeugd (moeder alcoholist, vader onbekend) hebben die hardheid in de hand gewerkt. Een Zon-Saturnus afflictie wijst vaak op een ontbrekende vaderfiguur, maar eveneens op de kwestie van zelfrespect (en gerespecteerd willen zijn). Zon-Saturnus komt nogal eens voor in de horoscopen van dictators en managers die eenzaam aan de top staan en het personeel wantrouwen. Zon-Saturnus is helaas frequent in de horoscopen van gevangenen, vooral als het twaalfde huis erbij is betrokken (wat in deze horsocoop niet het geval is).
MERCURIUS-JUPITER OP DESCENDANT VIERKANT MAAN Met Mercurius conjunct Jupiter kun je goed je woordje doen en leer je snel. Dit aspect staat op de descendant en komt daarom direct naar buiten. Het wijst op succesvol communiceren (in woord of geschrift of vocaal). Maar helaas: er is een vierkant van de Maan op deze samenstand. De maan maakt een vierkant met Jupiter. Dat geeft de behoefte aan ‘meer’ en ‘slagen’ aan en vaak geeft dat succes. Misschien heeft hij op een zeker moment gevonden dat hij het gemaakt had met al die volgelingen en het luie leventje met sex, drugs en rock-and-roll. En het is waar dat hij succes heeft met een aantal van zijn songs. Een andere aanwijzing voor slagen is Jupiter op het midpunt Venus/Pluto voor veel geld kunnen verdienen en succes bij de vrouwen.
Charles Manson heeft verder bijna alle aspecten tegen. Natuurlijk hoeft niet iedereen die op deze dag is geboren op een dergelijke manier zijn horoscoop te hebben uitgeleefd… Maar dit gesternte was niet echt gunstig te noemen. Wordt dit ondersteund door midpunten? Een volledige lijst van zijn midpunten staat onderaan dit artikel. Opvallend: Mars/Uranus/Neptunus en Zon/Mars/Pluto combinaties. Mars/Uranus/Neptunus komt voor als aspect en wordt meerdere keren in de horoscoop bij de halfsommen of midpunten teruggevonden, net als in de horoscoop van Klaas Bruinsma. Reinhold Ebertin geeft bij deze aspectcombinatie aan: slechte intenties.
Een selectie van de andere midpuntcombinatie (de meest frappante) waarbij ik de interpretaties heb gebruikt uit ‘Interpretaties van Midpunten’, mijn eigen bundel (later als ‘Astro Trio’ verschenen en inmiddels uitverkocht boekje):
  • Mars/Pluto/Ascendant
Uw fanatieke inzet en enorme energie uiten kan natuurlijk wel eens botsen met de omgeving, soms letterlijk. In een enkel geval duidt dit midpunt op gewelddadige relaties of op machtsmisbruik. U houdt van competitie.
  • Uranus/Pluto/MC
U verandert radicaal van beroep in uw leven als u al niet van beroep radicaal bent. U was thuis rebels
  • Uranus/Pluto/Node
Deze tekst geldt alleen als er andere aanwijzing zijn die de planeten Uranus en Pluto versterken. U komt opeens voor een heel andere groep kennissen en vrienden te staan door omstandigheden. In uw generatie wordt uw gemeenschap of familieleven revolutionaire anders, mogelijk door een ongelukkig gebeuren. U kunt rebelleren tegen de groepscodes.
  • Mars/Saturnus/Uranus
U hebt opeens geen energie meer, ergens in uw leven krijgt u last van burnout. Een zwaar ongeval of een gecompliceerde operatie zal uw zenuwen of energie zwaar aantasten. Ook is het mogelijk dat een sterfgeval u uit het veld slaat. Wees zelf ook voorzichtig, want een ongeluk ligt in een klein hoekje.
  • Mars/Saturnus/Pluto
U put uzelf helemaal uit en werkt veel te hard. U kunt in uw leven in geweldsituaties terechtkomen of geweld gebruiken (tegen uzelf of anderen). Ondanks tegenstand wilt u winnen.
  • Pluto/Ascendant/MC
U bent de fanaat bij uitstek, een fascinerend iemand en mogelijk maakt u indruk.
  • 3 keer de combinatie Zon/Mars/Pluto !
Zon/Mars/Pluto
Mars/Zon/Pluto
Pluto/Zon/Mars
U hebt een sterke energie en een enorme drive om iets te doen in dit leven. Dat maakt u fanatiek in uw werkzame leven. Ook seksueel hebt u veroveringsdrang te over. U bent de sterke man! (Over Mars-Pluto en Zon-Pluto meer op deze site onder de links)

  • Het belangrijke midpunt Zon/Maan (motivatie, hart en ziel) maakt een hard aspect met Zwarte Maan (Lilith). Dat geeft zijn karakter iets duisters.
Conclusie
Had hij een ander leven kunnen leiden dan dat van een eens geslaagde sekteleider die uiteindelijk in de gevangenis belandt voor de rest van zijn leven? Als je wilt geloven in vrije keuzes wel. Maar hoe anders zou deze man beroemd kunnen zijn geworden, zodat hij zijn muziek kon verspreiden? Hij had er niet echt de startpositie voor Het is die behoefte aan roem en succes die in deze horoscoop al het andere overtreft. En het is hem op deze manier alsnog gelukt. Of is dat te cynisch? Voor een horoscoop die alle kenmerken van geweld en narigheid combineert met roem (er zijn liefst 10 indicaties in die richting!) misschien niet…

MIDPUNTENLIJST HOROSCOOP MANSON

Hier volgen zijn midpunten:
Zon = Venus/Saturnus = Mars/Uranus = Mars/Pluto = Uranus/Neptunus = Neptunus/Pluto
Maan = Zon/MC = Mercurius/Jupiter = Mercurius/Node = Mercurius/Asc = Venus/MC = Saturnus/C = Node/Asc
Mercurius = Maan/Uranus = Maan/Asc = Venus/Mc = Jupiter/Pluto = Uranus/Node = Uranus/ Asc = Node/Asc
Venus = Mars/MC = Neptunus/Pluto = Neptunus/MC
Mars = Maan/Uranus = Maan/Pluto = Mercurius/Uranus = Mercurius/Pluto =
Jupiter/Pluto = Jupiter/MC = Uranus/Node = Pluto/Node = Pluto/Asc = Uranus = Neptunus
Jupiter = Zon/Pluto = Venus/Uranus = Venus/Pluto = Saturnus/Pluto= Saturnus/M
Saturnus = Mercurius/Neptunus = Mars/Uranus = Mars/Pluto =Uranus/Neptunus = Neptunus/Pluto
Pluto = Maan/MC = Mercurius/MC = Uranus/MC = Node/MC = Asc/MC
Node = Zon/MC = Maan/Mercurius = Maan/Jupiter = Maan/Asc = Mercurius/Jupiter = Mercurius/Asc/= Node MC = Jupiter/Uranus = Jupiter/Asc = Saturnus/MC
Ascendant = Venus/MC = Saturnus/MC

Reacties gesloten