Horoscoop Gerard Reve

Advertenties

DEZE HOROSCOOP HEB IK EERDER GEPUBLICEERD OP ART&ASTROLOGIE

De horoscoop van Gerard Reve, de zgn. ‘Volksschrijver’, staat uitgebreid beschreven op Astromarkt.In dit blog gaat het alleen over het patroon van artistieke gaven dat hij deelt met andere kunstenaars, auteurs en artiesten. Meestal is dat patroon er in de vorm van een aspectverband van het MC met Maan, Venus en Neptunus en/of prominente posities voor Maan, Venus of Neptunus in de horoscoop. Ook hier is dat het geval. Kijk met me mee:

1. Vissen (teken van Neptunus, symbool van het ‘onstoffelijke’) staat op het MC
2. De Maan in Vissen staat samen met het MC (een prominente plaats)
3. Venus staat op de Descendant (dat is een prominente plaats)
3. Maan staat sextiel Venus (aanwijzing voor gevoel voor stijl en kunstzin)
4. Venus staat biquintiel Neptunus (voor creatief artistiek talent)
5. Pluto, dispositor van het 5de huis van creativiteit, staat prominent bij de Ascendant
6. Met Zon in Boogschutter en Maan in Vissen heeft hij een alternatieve combinatie van Jupiter (heerser van Boogschutter) en Neptunus (heerser van Vissen) in de horoscoop. Het is een combinatie die hoort bij een publiek dat de fantasie moet gebruiken (en voor fans). Het is OOK een combinatie voor religie.

Let op de voorop lopende Jupiter,symbool van het buitenland. Gerard Reve heeft een tijd in Frankrijk en in België gewoond.

GEBOORTEDATUM 13 of 14?

Op Wikipedia wordt gesteld dat Gerard eigenlijk op de 13de december is geboren maar dat er de 14de is genoteerd uit bijgeloof. Zou dat echt zo zijn? En zou hij in dat geval zijn horoscoop hebben laten maken voor een geboorte op de 14de? Het is wel frappant dat bij zijn overlijden op 8 april Uarnus exact op het MC staat bij een geboorte op 13 april….Zou het werkelijk het geval zijn, dan de Maanpositie en ontstaat een vierkant met Jupiter (grote populariteit, door moeder verwend kind). En alle graadtekens zouden wijzigen, net als alle midpunten van en naar Maan, Ascendant en MC. Maar met hetzelfde geboorteuur (17:30) zie je dan toch ook:

VENUS JUPITER PLUTO prominent
En dat is de combinatie van veel geld willen verdienen EN enorm artistiek succes. Je leest meer over aspectcombinaties in mijn boekje Astro Trio (niet meer beschikbaar).

Reacties gesloten