Horoscoop James Dean

Advertenties

Het ongeluk in de horoscoop van James Dean

James Dean was acteur, maar hij was meer nog ‘een mooie man’. Je ziet aanwijzingen voor artistiek talent in zijn horoscoop: Neptunus staat driehoek Venus en 67.5 graden = semi anderhalfvierkant de Maan.  Venus staat in Steenbok. Dat is een ‘cool’ teken voor mannen, zoals je kunt lezen op Astropost: http://astropost.blogspot.com/2008/09/male-attraction-venus-saturn-taurus-and.html

Helaas had James Dean een buitensporige behoefte aan het nemen van risico’s en dat werd uiteindelijk zijn dood. Ook daarvoor zijn aanwijzingen in de horoscoop te vinden.

Inconjuncten (aspecten van 150 graden) geven gebrek aan evenwicht aan en hij had wel drie inconjuncten in zijn horsocoop.

1. Er was een inconjunct tussen Venus en Mars (voor buitensporige passie)

2. Er was een inconjunct tussen Zon en Pluto (voor extreem fanatisme en tot het uiterste willen gaan om jezelf te testen)

3. Er was een inconjunct tussen Maan en Uranus (voor anders willen lijken dan de anderen en een ongewone behoefte aan sensatie en spanning).

!Het is bijzonder dat de heerser van de Zon (Uranus) inconjunct de Maan staat en andersom de heerser van de Maan (Pluto) inconjunct de Zon(zie tekening). Een verband tussen Uranus en Pluto geeft grote kans op dramatische veranderingen aan. Over Uranus-Pluto in de geschiedenis kun je lezen dat dit aspect zich voordoet in tijden van sociale onrust en rebellie. James Dean’s beroemdste rol was in ‘Rebel without a cause’.

Toen hij overleed was er een transit van Uranus op zijn geboorte Mars. Dat is een verband dat ongevallen in de hand werkt. Daarnaast waren er maar liefst nog 5 andere aanwijzingen voor moeilijkheden, misrekeningen en fouten (transit Saturnus vierkant Zon, bijvoorbeeld). Een ongeluk komt ook in de horoscoop nooit alleen. Bovendien had James Dean de gelegenheid om een snelle wagen te rijden…

PS

Ook de horoscoop van Prins Friso stond in het teken van Mars-Uranus inconjuncten tijdens het ongeval in Lech. Quote:

Het belangrijke aspect van progressieve Mars inconjunct geboorte Uranus en het transit van Uranus inconjunct geboorte Mars verbinden Mars met Uranus, de meest prominente planeten in de geboortehoroscoop en geven het risico van een ongeval of operatie aan. Waarom zijn Mars en Uranus in de radix van Johan Friso belangrijk? Wel: Uranus rijst voor de zon uit (is de planeet van de orientatie) en Mars maakt geen majeure aspecten binnen 5 graden orb (is ‘roepend’).

LINKS

http://www.astromarkt.net/mars-in-aspect-met-uranus.html

Reacties gesloten