Horoscoop Koningin Elizabeth II

Advertenties

TREEDT ELIZABETH II OOIT AF?

Elizabeth II, de koningin van Engeland, is niet de langst regerende monarch. Voorganger Victoria, over wie je HIER kunt lezen, zat nog langer op de troon! Toch is 60 jaar dezelfde functie uitoefenen best een feest waard, vinden ze in Engeland. Op 2 juni 2013 heeft Elizabeth de 60 jaar volgemaakt, als je rekent vanaf de kroning. Maar ze was al vanaf februari 2012, na de dood van haar vader, de vorstin.

Ik vind haar horoscoop mooi weerspiegelen wat ze doet in het leven. Zo is er de ‘roepende’ Zon (Zon zonder majeure aspecten binnen teken), die wijst op ‘in het middelpunt van de belangstelling staan’. Leiders en ‘sterren’ hebben vaak zo’n Zon (denk aan Diederik Samson). Het zijn de types die de aandacht weten te trekken. Elizabeth II heeft daar de Maan in het vorstelijke teken Leeuw, wat allure geeft (en de corgi’s aan de gouden lepeltjes hielp, want Leeuw is het teken van het goud en de glamour). Omdat Saturnus zo prominent is in de horoscoop en een hard vierkant met Saturnus maakt, is zij echter ook en vooral een vrouw die haar plicht doet, met een enorme discipline.

Saturnus maakt harde aspecten in het jubileumjaar. Misschien is het allemaal toch wat zwaar, op die leeftijd? Op Astropost zie je de horoscoop met transits en progressies voor de tijd van de kroning en voor de jubileumdatum. Maar kijk eens naar onderstaande horoscoop voor 11 november 2014 (ongeveer Charles zijn verjaardag) met Saturnus op het MC, Jupiter inconjunct Ascendant en driehoek Mars. Zou ze dan toch eens aftreden ten gunste van haar zoon, vroeg ik me af? Nee, dat deed ze dus alweer niet…

Reacties gesloten