Horoscoop Nicolas Culpeper

Advertenties

Nicholas Culpeper was een beroemd genezer en christelijk astroloog. Je kunt na al die eeuwen nog steeds een kruidenboek van zijn hand kopen.
Tony White is een bekroond maker van animaties. Hij wilde een film maken over leven en werk van Culpeper en had daarvoor een startkapitaal nodig van zo’n 8000 dollar. Dat hoopte hij bij elkaar te krijgen door toezeggingen die konden worden gedaan op zijn site:

http://www.kickstarter.com/projects/1794056159/culpeper-the-english-herbalist-a-film-animatic

Het is niet gelukt.

Het zou mooi zijn als er eens een film verscheen over een astroloog die niet toevallig ook een maniak, idioot, oplichter of dombo is (zoals de filmwereld het liever heeft:). Dat zou het beeld van de astroloog en astrologie misschien ten goede komen. Al geloof ik persoonlijk niet dat mensen met vooroordelen over astrologie en astrologen geneigd zijn zich ook maar een minuutje echt in de materie te verdiepen. Ze gaan die film vast niet zien, net zo min als ik naar een film zal gaan over een genuanceerde, metafysische, open minded heksenjager. Tja, die bestaan nu eenmaal niet. Ach goed, misschien ga ik wel kijken als het een sprookjesfilm is.

Hier nog even de horoscooptekening van Culpeper. Als je astrologie studeert is het een mooi onderwerp van studie om de astroloog, de genezer, de rebel en de kruidendeskundige er in te vinden.

In de tijd van Culpeper was Chiron nog niet ontdekt, maar kijk: het symbool van de genezer staat vierkant zijn Midhemel, dus prominent geplaatst. Ook Uranus was er officieel nog niet, maar in deze horoscoop staat het symbool van de controverse en de sastrologie half vierkant het midpunt Zon/Maan. Het nieuwe, spannende en spraakmakenende motiveerde hem. Het mooist vind ik het half vierkant tussen Mercurius en het midpunt Jupiter/Uranus en de aspecten van Jupiter en Uranus met de Midhemel. Ik heb nog geen astroloog gezien zonder een belangrijk verband van Jupiter en Uranus! Bovendien staat Pluto oppositie MC en is Neptunus rijzend voor de zon. Met een prominente Pluto EN Neptunus heb je de symboliek voor spiritualiteit en mystiek.

LINKS

http://astropost.blogspot.com/2011/02/movie-about-nicholas-culpeper.html

http://www.astromarkt.net/jupiter-uranus-aspect-en-midpunt.html

over Maduro en Chavez en trouw tot in de dood (vertaalknop rechts)

The Complete Herbal van Nicholas Culpeper blijkt gratis te downloaden op het internet: http://www.forgottenbooks.org/books/The_Complete_Herbal_1000809322 (met dank aan Marij!)

Reacties gesloten