Horoscoop Prins Hendrik

Advertenties

Prins Hendrik (de man van Koningin Wilhelmina) had een minnares en buitenechtelijke kinderen. Hier is het verhaal, dat ik deels eerder publiceerde op Astrodomein.

ASTROLOGIE VAN PRINS HENDRIK’s TWEEDE GEZIN

Cornelis Abbo, geboren op 17 oktober 1864 huwde ene Mien Wenneker, geboren 14 februari 1887 en minnares van Prins Hendrik (de man van Koningin Wilhelmina) die van hem twee kinderen kreeg. Eén daarvan is geboren tijdens het huwelijk met haar ….oom. Ik vermoed dat het een huwelijk was dat diende om het onechte kind een vader te geven zonder dat de Koningin over de tong ging. Nooit van gehoord, van Abbo, maar zijn horoscoop stond in mijn bestand en onderaan zie je de tekening. Mien Wenneker stond ook in de files (de posities van de geboortedag van Hendrik staan er omheen). Klik op de tekening voor een groter beeld!

Het geboorteuur van Hendrik is onbekend, maar hier zie je de horoscoop van Wilhelmina met zijn geboorteposities eromheen. Voor de duidelijkheid vermeld ik er de geboortedata bij in het verhaal.

HENDRIK EN PIM ASTROLOGISCH BEKEKEN

Prins Hendrik werd geboren op 19 april 1876 in Schwerin. Zijn Zon maakte geen aspecten binnen teken of orb.  Dat wil zeggen dat hij de aandacht trok, de leiding wilde nemen en de baas wilde zijn. Het zal daarom niet gemakkelijk zijn geweest om tweede viool te moeten spelen naast Wilhelmina! Het nauwste aspect in de horoscoop van Hendrik is Mars vierkant de vooroplopende Saturnus: het aspect van ‘de plicht doen’ en van ‘discipline en straf’. Het is bij uitstek een aspect voor een beroepsmilitair, en dat was hij dan ook. Maar zo gedisciplineerd als hij was opgevoed gedroeg hij zich bepaald niet in de ‘liefde’. Het schijnt dat hij al bij zijn trouwen een geliefde meenam uit Duitsland.

Hij is de vader van Juliana. Hij kreeg liefst 4 kinderen met Mien Wenneker tijdens zijn huwelijk. De laatste heette Pim. Mien hertrouwde met ene meneer Lier. Zo kwam Pim aan de naam Lier. Hij werd bekend omdat hij niet zweeg over zijn afkomst, wat hem overigens niets opleverde dan hoon. Hij had Zon inconjunct MC, Uranus op het MC en MC driehoek Venus, wat zo ongeveer een statement is voor een buitenechtelijk liefdeskind en ieder ander die een heikele maar begenadigde positie heeft. Lees op Wikipedia en elders over hem en je concludeert al gauw: Uranus staat niet voor niets op zijn meridiaan net als bij zijn moeder. Het wijst op omstreden of spraakmakend zijn.Dit is zijn horoscoop:

HENDRIK EN WILHELMINA EN MARS-SATURNUS

Prins Hendrik matchte kennelijk niet met zijn Wilhelmina, maar scheiden was niet gebruikelijk in die tijd en in die kringen. Ze deelden een afflictie tussen Mars en Saturnus, de combinatie van de geblokkeerde energie. De dood (ook Mars-Saturnus) kwam in hun huwelijk aan bod in de vorm van vele miskramen die de domper moet hebben gezet op een toch al beperkt en verplicht sexleven. Dat zij toevallig allebei Mars-Saturnus aspecten hadden maakte het nog zwaarder en verplichtender om nageslacht te produceren.

Maar Wilhelmina was zelf ook een kordate en zelfstandige vrouw die zich niet liet ondersneeuwen. Ze had de componenten in haar horoscoop die gescheiden vrouwen met haar delen: Zon conjunct Uranus, Mars inconjunct Saturnus, Zon/Maan = Uranus en Zon, Mars en Uranus in het zevende huis. In onze tijd en als ze niet toevallig koningin was geweest, was Wilhelmina alleenstaand moeder geweest.

HENDRIK EN MIEN EN DE STAND IN

Hendrik matchte evenmin erg met Mien, maar met Venus vierkant Venus was er een sterke aantrekkingskracht ondanks de verschillen. Dat ze niet bij elkaar woonden, hielp de relatie stabiel te houden (zijn Maan vierkant de hare wijst op niet aan elkaars gewoonten kunnen wennen en Mars in een teken vierkant aan het hare op strijd). Zijn Saturnus maakt een driehoek met Jupiter, zodat zij van zijn status kan profiteren. Zijn Saturnus inconjunct haar Ascendant maakt het echter praktisch onmogelijk om samen te zijn: hij is gebonden (Saturnus). Dus kwam er een ‘stand-in’ in de vorm van Cornelis Abbo, een vindingrijke oplossing die wordt gesymboliseerd door de aspecten van Jupiter en Uranus (vinding-Uranus-rijkheid-Jupiter) met de Zon van Prins Hendrik. Dit is dan de horoscoop van de man die ik ging googlen en waardoor ik bij dit verhaal terecht kwam.

LINKS

Over Mars-Saturnus aspecten: http://www.astromarkt.net/mars-saturnus.html

Over aspecten delen met een partner: http://www.astromarkt.net/partner-horoscoop.html

Reacties gesloten