Horoscoop van Sherlock Holmes

Advertenties

Een geboortetijd voor Sherlock Holmes

Sherlock Holmes is een van de weinige karakters in een boek met een geboortedatum. Die is 6 januari 1854. Lees op Tonic.com (link: http://www.tonic.com/post/happy-birthday-sherlock-holmes/ ) waarom het precies die datum is. Jammer genoeg wordt niet vermeld hoe laat Sherlock is geboren. Daarom ben ik zelf maar op zoek gegaan naar een geschikte geboortetijd.

Ik heb gekozen door 9u45 in de ochtend. Je krijgt dan het plaatje van de ambitieuze intellectueel die nu en dan wat overdreven vertelt over zijn methodes. Hij is getrouwd met zijn werk en erg toegewijd. Hij heeft een bijzondere vriendschap met een arts…Lees verder om te ontdekken waar de aspecten en posities aansluiten op het verhaal.

MERCURIUS INCONJUNCT SATURNUS ‘ROEPEND’

‘Wanneer de Zon, de Maan of de planeten geen enkel majeur*) aspect maken binnen eigen teken of binnen een marge ( orb) van 5 graden, dan noem ik zo’n ‘planeet’: ‘roepend’. De niet-geaspecteerde planeet komt naar voren, hoe dan ook en waar dan ook, op elk mogelijk niveau en meestal ook in de beroepskeuze (de roeping).

Mercurius-Saturnus verbanden vind je nogal eens bij wetenschappers. Daar zijn allerlei redenen voor. Met Mercurius – Saturnus:- is kennis verbonden met status- let je goed op je woorden- communiceer je in beperkte kring en alleen over gerespecteerde feiten- pauzeer je veel (uh, eh) om langer na te kunnen denken (iets wat leugenaars ook moeten:)- heb je je in je jeugd (Mercurius) aan je plichten gewijd – was je studie een manier om hogerop te komenenz. enz.- sommige informatie houdt je achter (erover praten is in je nadeel) Het inconjunct is een moeilijk verband dat uit het evenwicht brengt.

De al te ambitieuze (Saturnus) intellectueel (Mercurius) die wat teveel op elk klein detail (Saturnus) let. Dat is erg Sherlock!:) Hij heeft Mercurius inconjunct Saturnus ‘roepend’.

JUPITER

Deze ambitieuze intellectueel is een optimist, gericht op slagen en ontwikkeld. Hij maakt reizen en leest veel. Dat is altijd het geval bij mensen met een oriëntatie op Jupiter (als Jupiter voor de zon uit rijst). Ze hebben vertrouwen in de toekomst. Jupiter staat in zijn 11de huis bij ‘mijn’ geboortetijd. Het elfde huis is het huis van de vriendschappen. Een beetje opportunistisch (op zijn slechts:) kies je er met Jupiter in dat huis voor om sociaal geslaagde vrienden te hebben of om te laten zien dat je geslaagd bent door het soort of aantal van je vrienden. Sherlock’s vriend is arts en schrijver.

INVENTIEF ZIJN

Jupiter is de planeet die bij Boogschutter hoort. De midhemel (loopbaan, sociale positie, conditie) staat in dat teken. Jupiter maakt een driehoek met Uranus (heerser van de Ascendant in Waterman: bezig met technieken). Daarmee zijn inventiviteit (Jupiter-Uranus), een helikopter view en het krijgen van gelukkige invallen onlosmakelijk verbonden met zijn manier van werken.

TOEWIJDING

Sherlock is getrouwd met zijn werk. Hij heeft een passie! Venus staat in een aspect van 165 garden met Mars, een quindecile. Dat is een garantie voor een te sterke focus op die passie. Als hij ooit in een man-vrouw-relatie belandt, dan is het een obsessieve verhouding. Omdat Mars in het zevende huis staat en in een bepaald aspectpatroon de leiding heeft zie je nog eens: getrouwd (7de huis) met zijn werk (Mars). In het teken Maagd wordt het dan nog meer analytisch.

DISCRETIE EN GEHEIMHOUDING

In veel van de verhalen van Holmes is hij de man die de geheimen van de adel kent, en soms verhult. Ik heb hem daarom de 20ste graad van Waterman als Ascendant gegeven, midden tussen Neptunus (geheimen) en Pluto (ontdekker) in. Neptunus/Pluto is de combinatie van de discretie en het spirituele. Ik heb al eerder geschreven over de relatie Neptunus/Pluto met detective verhalen (het onderzoeken – Pluto – van verborgen en geheime zaken – Neptunus-). Met Neptunus/Pluto dring je door tot de kern van de mist.

Zijn Neptunus staat vierkant de Midhemel. Denk aan het gebruik van drugs en het roken, dat naar voren komt in de film! En tja, hij is maar een verzinsel:). Ook verzinsels horen bij Neptunus.

Met de Zon op het midpunt AC/MC is hij een ware ster. Zon/Maan = Venus en dat betekent dat hij  worst gemotiveerd  door plezier, schoonheid, kunst en diplomatie. Hij citeert bijvoorbeeld Shakespeare (ook al omdat hij als een echte intellectueel wil overkomen met die roepende Mercurius inconjunct Saturnus). Hij is altijd tip top!

Negen uur 45 in de ochtend is volgens mij een passende tijd voor Sherlock Holmes. Case closed! Hoewel: Venus staat conjunct Fomalhaut, de vaste ster. Daar heeft die Sherlock Holmes toch zelf een geheimpje, want die conjunctie zou volgens ene Robson wijzen op geheime liefdesaffaires en teleurstelling in de liefde. Hier is de horoscooptekening:

Reacties gesloten