Horoscoop Willem Brakman

Advertenties

Schrijver in de horoscoop van Willem Brakman, arts

Schrijver Willem Brakman (13 juni 1922 om 17 uur AMZ te Den Haag geboren (volgens computerprogramma Astrolab) en overleden op 8 mei 2008. Zijn schrijverschap is gemakkelijk uit de horoscoop te destilleren. Het MC staat in Leeuw; de over Leeuw heersende Zon staat in het teken van de communicatie – Tweelingen -; Mercurius (dispositor van Tweelingen) staat in eigen teken sterk. Mercurius is de planeet van de communicatie in woord en geschrift en het overbrengen van boodschappen.

De belangrijkste kenmerken van een horoscoop vat ik samen als ‘Astro I.D.’. Het Astro I.D. van Brakman is helder. Uranus is de planeet van oriëntatie (rijzend voor de zon). Deze positie zie je vaak bij een hoge leeftijd. Venus is ‘roepend’ (zonder majeure aspecten). Neptunus staat hoog in de horoscoop, cruciaal bij het MC.  Een prominente Venus en Neptunus verwijzen naar artistiek (Neptunus) talent (Venus). Ook Mercurius is ‘roepend’, half vierkant Neptunus.
Zo krijg je het beeld van wat van belang is in de horoscoop van Willem Brakman. Het is de combinatie van Mercurius, Venus en Neptunus: mooie verhalen verzinnen.

Er is een vierde belangrijk kenmerk aan de horoscoop van Brakman. Dat zijn boeken zwaar, serieus en ontoegankelijk worden gevonden vind je terug in de positie van Saturnus, oppositie Nul Ram en zonder majeure aspecten binnen teken. De dubbele prominente positie maakt van Saturnus de meest dominante planeet in deze horoscoop. Brakman was van professie huisarts voor hij zich op schrijven ging toeleggen en werkte jarenlang als bedrijfsarts. Dat schijnt in zijn werk door te klinken. Saturnus is het symbool van de ambitie, het diploma en de status en … de ernst.

(c) Astromarkt

Artikel geschreven bij zijn overlijden op 8 mei 2008 en eerder verschenen op Astrodomein.blogspot.com, geredigeerd 2014

Reacties gesloten