Mars-Jupiter

Advertenties

Aspecten, transits en progressies van Mars met Jupiter

  • Mars is het symbool van de energie en de actie.
  • Jupiter symboliseert succes.
  • Mars-Jupiter is de combinatie van de geslaagde actie.

Een mooi voorbeeld hiervan is het verhaal van een Belgisch heldinnetje van 5 op Astropost (http://astropost.blogspot.nl/2009/09/little-hero-with-pluto-square-her-mars.html ). Ze was geboren op 27 september 2004 met Mars conjunct Jupiter in haar geboortehoroscoop. In de nacht na haar vijfde verjaardag werd ze wakker toen het dak instortte. Ze pakte haar laken en haar knuffel en wekte haar ouders. Geslaagde actie!

Mars-Jupiter is een van de combinaties voor het hebben van succes. Alle aspecten met Jupiter zijn wat dat betreft behulpzaam. Met Mars geeft Jupiter meer energie en wordt het zelfvertrouwen gestimuleerd. Mars-Jupiter vermeerdert de productie en draagt bij aan het krijgen van meer kinderen (desgewenst) . Jon Bon Jovi is een voorbeeld van iemand met Mars conjunct Jupiter. Deze planeten kwamen nog voor de Zon op, op zijn geboortedag. Een voor de zon uit rijzende Mars-Jupiter conjunctie geeft een positieve inslag aan. Die komt al naar voren in zijn artiestennaam!

Je kunt met Mars-Jupiter ook teveel doen, overdrijven met je inzet en ‘dik doen’. Dat zal bij moeilijke aspecten en in moeilijke periodes sterker naar voren komen dan wanneer alles goed gaat en en er weinig tegenstand is.

Mars-Jupiter KAN verkeerd uitwerken in combinatie met risicofactoren voor een ongeval. Als dat risico al bestaat, kun je op reis verwondingen oplopen door te voortvarend (en onbezorgd) te handelen.

PROGRESSIES EN TRANSITS MARS-JUPITER

Mars-Jupiter is in een progressieve horoscoop of als transit stimulerend voor je activiteiten en energieniveau. Met zo’n aspect ‘ga je ervoor’ omdat je meer gedreven bent dan ooit. De kans op succes neemt met zo’n inzet toe.

SYNASTRIE MARS-JUPITER

Je stimuleert elkaar als de Mars van de een een aspect maakt met de Jupiter van de ander. In de compositiehoroscoop is Mars-Jupiter een gunstig teken voor het krijgen van kinderen en het samenwerken.

COMBINATIES MET MARS-JUPITER of MARS/JUPITER midpunt

Met de Zon steek je veel energie in het leven en haal je er het nodige geluk uit! Een voorbeeld? Nelson Mandela had Mars vierkant Zon/Jupiter. Piet Hein had Zon half vierkant Mars/Jupiter.

Met de Maan in combinatie met Mars/Jupiter kun je behoefte hebben aan het verrichten van grote daden (of veel kinderen willen). Je bruist met deze combinatie van energie.

Mercurius met Mars en Jupiter slaagt erin succesvol te onderhandel en opbouwende kritiek te leveren. Positief denken werkt voor mensen met deze combinatie.

Venus, Mars en Jupiter vormen een trio dat het kan maken in de kunst of als artiest en zo niet, dan is deze combinatie gunstig voor het krijgen van kinderen en een tevreden stemmende seksualiteit.

Mars met Jupiter en Saturnus kan profiteren van noeste arbeid of de nadelen ondervinden van (te) veel werken. Met zo’n combinatie kun je voor je werk moeten verhuizen. Ups en downs van energieniveau zijn mogelijk.

Mars met Jupiter en Uranus vind je in de horoscoop van Zinedine Zidan (Uranus conjunct Mars/Jupiter) of ondernemer/astroloog Jean Claude Weiss. (Jupiter+Uranus-combinaties komen veel voor in de horoscopen van astronauten, astrologen, loterijwinnaars en moderne pausen. Mars is voor ondernemers het symbool. )

Het is een aspectcombinatie voor geluk hebben bij een ongeluk, voor geslaagde operaties en voor succes met (een bepaalde) techniek.

Mars met Jupiter en Neptunus kan op geloofsijver wijzen. Theresa van Avila had Mars half vierkant Jupiter/Neptunus. De combinatie is er ook in de horoscopen van Pius de Vierde, Johannes Paulus de Eerste en Yoko Ono. Met Mars-Jupiter-Neptunus kun je met succes werken aan het verbreiden van illusies en fantasiewerelden (film, theater), in de religieuze sfeer of in de chemie. Ondanks infecties kun je met deze combinatie toch gelukkig schijn, schijnt het…

Een topper is Mars/Jupiter/Pluto. Kardinaal Richelieu had Mars oppositie Jupiter/Pluto. Er is grote kans van slagen door veel energie, enorme potentie en organisatietalent. Je kunt iets groots neerzetten. Het kleine meisje dat haar familie tijdig waarschuwde had die dag transit Pluto in aspect met haar Mars-Jupiter conjunctie.

Mars/Jupiter/Node wijst op de medewerking van relaties.

Mars/Jupiter/Ascendant komt in ieder geval over als de geslaagde man (of vrouw van een geslaagde man).

Mars/Jupiter/MC is een succescombinatie. Je bent doelbewust en actief en hebt veel energie. J.K. Rowling (Harry Potter) heeft MC conjunct Mars/Jupiter.

Nota Bene: een horoscoop bestaat uit meer dan een sterrenbeeld of een enkel aspect. Er zijn altijd minimaal 3 aanwijzingen in dezelfde richting nodig voor een significantie ‘trend’ in de horoscoop. Bovendien kun je een horoscoop niet loszien van de situatie, genen, het geslacht, de cultuur en een tijdperk.

 

Reacties gesloten