Saturnus-Pluto

Advertenties

SATURNUS IN ASPECT MET PLUTO

Het ‘die hard’ en boomerang-effect

Politici leken in 2006 allen te kampen met Saturnus-Pluto aspecten. In die tijd schreef ik er mijn blog vol mee. De voorbeelden lijken te wijzen op het effect van de die hard en het boomerang effect. Pas geleden ontdekte ik Saturnus-Pluto met Venus in de horoscopen van schoonheden die pijn moeten lijden om mooi te zijn en blijven. De combinatie van Saturnus-Pluto met Mars noem ik in mijn boekje AstroTrio:

‘Put zich uit, werkt veel te har. Kan in geweldssituaties terechtkomen (tegen zichzelf of anderen). Wil ondanks tegenstand winnen. Helaas een midpunt-en-aspectcombinaie die voorkomt bij onnatuurlijke doodsoorzaken (als dader, als slachtoffer, zelfmoord en als mede-slachtoffer, etc.. Voorbeelden: Mahaty – slachtoffer van Homolka, John F. Kennedy, Yoko Ono)’

Combinaties met Saturnus en Pluto wijzen op meedogenloosheid, strengheid en (schrijft Reinhold Ebertin) reactionair zijn.

SATURNUS

Saturnus is het symbool van concentreren, verharden, oud maken, afronden en vertragen. Je vindt Saturnus in zaken en in de regering, maar ook wanneer bezuinigingen, armoede, fouten en confrontaties met de regels van de wet aan de orde zijn. Alle beperkingen (door wetten, regels of gebreken) horen bij Saturnus.

PLUTO

Pluto is het symbool van kracht, macht, beproeving, kwesties van leven en dood, invloed, come backs en onderzoek. Waar geld macht is, daar vind je Pluto (bij de mafia, in de olie, op de beurs) en ook waar potentie macht is.

SATURNUS EN PLUTO SAMEN

Wanneer Saturnus en Pluto elkaar ontmoeten dan wordt de concentratie sterker. Armoede wordt intenser beleefd. Geld heeft dan zijn beperkingen. Met Saturnus en Pluto samen wordt zaken doen een uitdaging en geld verdienen EN belasting betalen een dure plicht. Het is een hard koppel en er is weinig water in de wijn te vinden bij dit stel.

BOOMERANG (als je fouten hard terugkomen)

Het kleinste foutje dat je in het verleden hebt gemaakt kan keihard terugslaan op jezelf in een periode dat Saturnus een aspect maakt met Pluto. Dat is een periode waarin onderzoek naar je verleden kan plaatsvinden, bijvoorbeeld. Of wanneer je je zelf streng hebt uitgelaten over toepassing van de wet en dan opeens zelf een foutje hebt gemaakt…

SATURNUS/PLUTO en TRANSITS

We hebben allemaal ergens in de horoscoop een midpunt Saturnus/Pluto staan. Je kunt je voorstellen dat het het punt van sterke concentratie is. Sociaal gezien wijst het punt op eenzaamheid en hardnekkige vijanden. Met de zon op dit punt houdt je gezondheid niet over, maar ga je dapper door en beul je je af. Met de Maan kunnen er kwellende nare herinneringen zijn. Met Mercurius krijg je de strategische denker en politicus. Venus laat je lijden om mooi te zijn. Met Mars erbij is er het thema van de onnatuurlijke dood. Jupiter levert resultaten op bij het afbeulen. Het MC tekent de asceet (jezelf en je grenzen testen wordt je levensdoel). Met de Ascendant erbij doe je alles wat je doet formeel en intens, misschien gedwongen door de omstandigheden.

‘EFFECT’ SATURNUS-PLUTO?

Saturnus en Pluto moeten belangrijk zijn in je horoscoop om sterk naar voren te kunnen komen. Vooral als je dan te maken hebt met regeringen, wetten, politiek of autoriteiten is het transit van belang. Saturnus wijst op grenzen. Pluto versterkt.

Wie tussen juni 1939 en juni 1958 werd geboren heeft Saturnus conjunct Pluto meegemaakt. Er was een conjunctie tussen midden september 1975 en juli 1978. Ook was er een conjunctie tussen juli 2005 en september 2007.

SATURNUS DRIEHOEK PLUTO 

Een driehoek vergemakkelijkt de sterke concentratie en focus van Saturnus-Pluto. Het is daarom een goed aspect voor een atleet of een wetenschappelijk onderzoek. De Spaanse koning Juan Carlos heeft een nauwe driehoek tussen Saturnus en Pluto. Het lukte hem een revolutie tegen te houden ! Ook de Deense koning Haakon VI (3 augustus 1872, Copenhagen) had een driehoek tussen Saturnus en Pluto. Hij had een belangrijke rol in het verzet tegen de Duitsers.


VOORBEELDEN SATURNUS-PLUTO

  • De Israelische kolonist die met geweld wrd weggevoerd op 28 juni 2006 had toen transit Saturnus anderhalf vierkant Pluto. Hij werd geboren op 2 februari 1988 met Zon half vierkant Saturnus en vierkant Pluto. Bovendien is Sautrnus conjunct het midpunt Zon/Pluto.
  • DIE HARD Bruce Willis werd op 19 maart 1966 geboren om 19u32 in Idar Oberstein. Hij is bekend om zijn rol als solo held. Mel Gibson, 3 Januari 1956 16h45 Peekskill, speelt ook graag heldenrollen. Hij heeft Zon half vierkant Saturnus en anderhalfvierkant Pluto.
  • Paul’s broer Mike McCartney (7-1-1944 Liverpool) heeft Saturnus in wederzijdse receptie met Pluto en in afflictie. Hij kwam in het nieuws om de manier waarop hij vrouwen behandelde.
  • 
Vittorio Emanuele (Italiaanse prins geboren in Napels, 12 Februari 1937) schoot pardoes een Duitse toerist neer. De man overleed later. DAt was toen transit Mars vierkant zijn progressieve Saturnus stond en inconjunct progressieve Pluto. (Mars/Saturnus/Pluto is het thema van de onnatuurlijke dood). Zijn geboortehoroscoop heeft Zon vierkant Saturnus/Pluto, Venus vierkant Saturnus/Pluto, Node vierkant Saturnus en Mars/Pluto, Saturnus oppositie Mars/Pluto. (Transits hebben een sterkere weerklank als de geboortehoroscoop het aspect spiegelt.)
  • Margareth Ann Pahl (6 April 1909 ) werd het slachtoffer van moord door een priester toen transit Pluto recht tegenover haar progressieve Saturnus stond.
  • Slobodan Milosevic (20 Augustus 1941, Pozareva) werd gearresteerd met Transit Saturnus conjunct Zon (1 April 2001). Hij stierf op 11 maart 2006 met transit Saturnus conjunct Pluto.
  • Mao Zedong had Zon/maan conjunct Saturnus en half vierkant Pluto. Hij was gemotiveerd voor controle en macht en om een ‘die hard’ te zijn, een overlever.

LINKS SATURNUS-PLUTO

1. Wie denkt dat er mensen complotten beramen, heeft nogal eens een Saturnus-Pluto conflict. Pluto versterkt het wantrouwen. David Ray Griffin, Mel Gibson en Charlie Sheen hebben een Saturnus-Pluto combinatie prominent in de horoscoop en zijn aanhangers van complot-theorieen. Zie: Saturn square Pluto and conspiracy theories

2. Link naar Astropost waar je kunt lezen over Venus i.v.m. Saturnus-Pluto: Venus-Saturn-Pluto en mooi moeten zijn voor je beroep

3. Link naar artikel op Astromarkt over Mars met een deel over Mars, Saturnus en Pluto en het thema van de voortijdige dood of ’tot het uitsterste gaan’: http://astromarkt.net/mars.html

Reacties gesloten