Uranus-Pluto

Advertenties

HISTORIE VAN URANUS EN PLUTO

De komende jaren zijn er twee belangrijke astrologische posities. Dat zijn:

1. De gang van Neptunus door Vissen van 3 februari 2012 tot in 2025

2. Uranus vierkant Pluto tussen juni 2012 en maart 2015

Uranus-Pluto combinaties spiegelen dramatische verandering, impulsiviteit, opstand en een alarmerende staat van gevaar. Dat is tenminste wat je kunt halen uit de voorbeelden op Astropost.blogspot.com (zoals arrestaties) en dat geldt wanneer het gaat om de horoscopen van individuele personen. Maar, wat gebeurde er in de wereld toen Uranus een aspect met Pluto maakte?

GESCHIEDENIS VAN URANUS-PLUTO

In de geschiedenis vind je de ‘radicale’ Uranus-Pluto combinatie in de horoscoop van de opkomst van zowel de Nazi’s als de Beat Generatie.

1. Toen Rome werd geplunderd in 410 stond Saturnus samen met Pluto vierkant Uranus. Uranus-Pluto+Saturnus veranderde de machtsverhoudingen en was het begin van het einde. Maar de geschiedenis herhaalt zich nooit op exact dezelfde manier en dat geldt ook voor de posities in horoscopen. De verhuizing van toen was een mix van veroveringen en op de vlucht slaan. De opmars van de gevreesde Hunnen was het begin van de ellende. In 451, op 20 juni, werden zij verslagen op de Catalaunische velden in Noord-Frankrijk en zij trokken weg uit Europa na de dood van Atilla de Hun.

2. De Volksrepubliek China werd gevestigd op 1 oktober 1949, toen de Zon in de achtste graad van Weegschaal stond. In 2012 zullen Uranus en Pluto vierkanten maken met deze graad. Binnen 3 jaar zal de progressieve zon van China vierkant Saturnus komen te staan met transit Neptunus in Vissen vierkant de progressieve Zon. Er zou wel eens een nieuwe culturele of revolutionaire veranderingen in China kunnen aankomen. Maar de tijd zal het leren.

3. Het vierkant Uranus-Pluto in de eerste jaren dertig van de vorige eeuw spiegelde de opkomst van de Nazi’s in Europa. Het vierkant vond plaats tussen de tekens Ram (Aries, sic…) en Kreeft. De finale treffer tussen Uranus en Pluto was in januari 1934. Daarover vermeldt Wikipedia, dat op 30 januari 1934 Hitler formeel de regeringsmacht centraliseerde, waarbij hij alle macht kreeg (Gesetz über den Neuaufbau des Reichs).

4. De Uranus-Pluto conjunctie van 1965/1966 maakte een oppositie met Mao Tse Tung’s zon. Hij introduceerde toen de zogenaamde Culturele Revolutie in China. Tegelijk kwam de ‘beat generatie’ op (ook een soort culturele revolutie). Deze conjunctie van Uranus en Pluto vond plaats in Maagd.

NEPTUNUS IN VISSEN

In het artikel over Neptunus in Vissen in de geschiedenis kun je lezen over gebeurtenissen ten tijde van de intrede van Neptunus in het astrologisch teken Vissen en over de revoluties die toen plaatsvonden. Het waren de jaren van de Holy League, de Azteken, dood van Saladin en de bezetting van Europa door moslims. Het was ook het begin van belangrijke grondwetswijzigingen. Neptunus in Vissen bewoog ideologie en religie.

URANUS-PLUTO EN NEPTUNUS VISSEN 2012 EN 2013

In 2012 en 2013 komen de factoren Uranus-Pluto en Neptunus Vissen samen. We zien nu al opstanden in landen in samenhang met godsdienst. Culturele veranderingen en sterke idealen die samengaan met opstand of revoltes gaan ’toevallig’ samen met Uranus-Pluto en Neptunus in Vissen. Sociale onrust (door de bezuinigingen met Pluto in Steenbok) lijkt bijna niet te vermijden.

VERANDERINGEN ZONDER URANUS-PLUTO of NEPTUNUS IN VISSEN

Maar omdat elk aspect en elke positie moet worden gezien in samenhang met de andere posities, de sociale en economische situatie en de cultuur kun je niet stellen dat omdat er opstanden en revoluties en culturele veranderingen waren in de geschiedenis, deze zich nu weer op dezelfde manier zullen voordoen. Times are changing! Bovendien kun je de wedervraag stellen: hoe veel belangrijke revoluties gebeurden er ZONDER Uranus-Pluto en met een Neptunus op een andere plaats dan in de eerste graad van Vissen? 

Het waren er twee:

1. De USA begon zonder Uranus-Pluto en Neptunus in Vissen

2. De USSR had evenmin Uranus-Pluto of Neptunus in Vissen nodig

Er gebeurden akeligheden zonder Uranus-Pluto. In de jaren zestig was de economie ‘booming’ en de opstand in 1968 was die van de jonge generatie tegen de ouderen. Het lijkt erop dat de jongere generatie zich nu ook gaat roeren.

Uiteindelijk is de reeks hoeken tussen Uranus en Pluto vooral de verbeelding van het probleem en de waarde van de verandering en de prijs die ervoor moet worden betaald.

 

Reacties gesloten