Venus-Jupiter

Advertenties

VENUS-JUPITER EN ASTROLOGISCHE SYMBOLIEK

Toen Venus conjunct Jupiter stond op 13 maart 2012, schreef ik daar een column over. Ik heb de tekst bewerkt tot een artikel over het aspect Venus-Jupiter.

SAMENSTAND VENUS EN JUPITER

Venus met Jupiter, dat maakt heel blij, erg gelukkig, zeer vrolijk en tevreden. Als het onbewolkt is, kun je deze heldere planeten zien stralen.

Zo stralend als deze planeten zijn (op het oog), zo stralend is ook de betekenis van de conjunctie in de astrologie. Venus is het symbool van alles wat fijn, mooi, zacht, zoet en heerlijk is. En Venus is liefde! Jupiter is het symbool van hulp, steun, voorspoed, het kruiwagentje, de genezer of genezing, groei en geluk. Jupiter vermeerdert en verbetert. Je kunt je voorstellen dat als ze samen komen de kans op een feestelijke stemming groeit. Een samenstand van Venus en Jupiter straalt dubbel zoveel moois en gelukkigs uit, net als als een gelukkig bruidspaar. Het is dan dubbel feest aan de hemel. Aspecten tussen Venus en Jupiter dragen bij aan de vreugde. Aspecten zijn betekenisvolle afstanden (interacties). Een beroemd  kunstwerk van Abraham Janssens verbeeldt een confrontatie tussen Venus en Jupiter.  In de astrologie gaat het dan om een hard aspect zoals bijvoorbeeld een vierkant of oppositie. Venus en Jupiter zijn ook de symbolen voor zoet en vet (kenmerken van een bruidstaart:). Harde aspecten tussen Venus en Jupiter wijzen op een TE veel van het goede.

VENUS-JUPITER GELUKSPLANETEN

Een aspect van Venus met Jupiter maakt de astroloog blij. Er hangt een prettige boodschap aan het kaartje. Dat Venus en Jupiter op 13 maart 2012 ook nog een exacte driehoek maakten met Pluto, versterkte dat geluk nog eens! De baby die toen is geboren heeft daarmee meer kans dan anderen op goede vooruitzichten, gelukkige of fortuinlijke relaties en populariteit. Maar niet alleen de pasgeborenen hadden baat bij het aspect. Wie op of rond 29 april, 1 augustus, 29 januari of 1 november of  geboren is kon ook voordeel hebben bij dit transit, al moesten ze er misschien wel wat meer voor doen. Mensen die geboren zijn op of rond31 december of 1 september merkten er hopelijk iets prettigs van. Ieder bij wie de progressieve Zon, het (progressieve) MC of de Ascendant een aspect maakt met de 10de graad van Stier had toen meer kans dan ooit om blij te worden van een voordeeltje. Heb je nog zin in een partijtje en heeft een transit van Venus-Jupiter te maken met jouw (progressieve) horoscoop, grijp dan je kans op een geslaagd feestelijk moment!  Je kunt in elke efemeriden zien wanneer Venus een mooi of hard aspect met Jupiter maakt en het een dag is voor een geslaagd feest.

VENUS-JUPITER EN FEEST

Venus met Jupiter maakt heel blij, dus is het een fortuinlijk transit en een nog fortuinlijker progressie te noemen. Voor feestjes plan je het best de datum waarop Venus gunstig staat met Jupiter. Of wanneer Venus een leuk aspect maakt met jouw Jupiter of andersom. Deze week stond het bericht in de krant van een 100-jarige bruid. Zij trouwde met Progressieve Venus conjunct Progressieve Jupiter. Het was al feest omdat ze 100 werd en ze besloot er een schepje bovenop te doen. Met haar Maan in Weegschaal blijft het verlangen naar een partner lang bestaan… Venus en Jupiter waren met elkaar in aspect op het  huwelijksfeest van William en Kate. Meer hierover verderop op deze pagina. Op Astropost.blogspot.com vind je nog meer voorbeelden als je klikt op het label ‘Venus Jupiter’ aan de rechterkant.

VENUS-JUPITER EN HOOP

Venus-Jupiter biedt hoop. Een correspondentievriendin in Verweggistan vroeg me eens te kijken naar de horoscoop van haar dochter die tobt met haar baan, heimwee naar haar vaderland en een slecht huwelijk. Dat was te zien aan moeilijke transits van Pluto, Neptunus en Uranus met Zon en Ascendant en Mars. Maar het geluk komt eraan. Binnen 2,5 jaar zal haar Progressieve Zon conjunct Venus staan en in de progressieve horoscoop zie je dan Venus conjunct Jupiter. Als het huwelijk stuk gaat, is er hoop op een nieuw. Er is een tijd voor alles. Hoop doet leven.

Misschien geldt dat Venus-Jupiter voordeeltje voor wie te maken heeft met de beurskoersen. Toen er een akkoord was tijdens de Top in Brussel op 26/27 oktober 2011 stond Jupiter driehoek Pluto, net als rond 13 maart 2012. Toen stegen de koersen bij het goede nieuws (om daarna weer te zakken toen het gedonderjaag opnieuw begon).  Van Rompuy vertelde de Nederlanders rond 13-3-2012, dat een bezuiniging van 1,5% peanuts is vergeleken met de andere Eurolanden en de ophef erover overdreven. Een positieve stemming kAn de economie (tijdelijk) doen opleven en even een eind maken aan de sombere kijk op een soort van 50-er jaren toekomst.

Venus en Jupiter hebben een bitterzoete keerzijde: te veel van het goede zet aan en raakt je hard in je portemonnee. Een mooi voorbeeld vind ik het groots opgezette huwelijk van Wesley Sneijder en Yolanthe in Castelnuovo Berardenga (zie Astropost). Zij trouwden toen transit Jupiter EN transit Pluto een klein aspect maakten met de progressieve Venus van Wesley. Dat gaf een geslaagd huwelijk en groots opgezet feest aan (dat veel kostte!).

Huwelijk William en Kate en Venus-Jupiter

Op 29 april 2011 trouwden William en Kate. Het was een astrologisch perfecte datum! Ik schreef erover in een column, die ik later heb geplaatst bij het aspect Venus-Jupiter. Want Venus en Jupiter hadden een hoofdrol in de horoscopen van de mensen die nauw bij het huwelijk betrokken waren. William had progressieve Venus conjunct Zon en NA het huwelijk maakte progressieve Venus een driehoek met Jupiter (mooie ‘bruidsmaanden’!). Zijn trotse Oma had Jupiter vierkant progressieve Zon, exact op de dag van het huwelijk!

Huwelijken zijn leuk om naar te kijken en deze week is er weer alle gelegenheid toe. De Engelse kroonprins William trouwt vrijdag 29 april 2011 met Kate Middleton, die vanaf dan ‘Catherine’ zal heten. Op deze site vind je meer over het stel (hoe ze bij elkaar passen, bijvoorbeeld), zie de link aan het eind van dit artikel. Je vind er ook iets over de gekozen datum i.v.m. hun horoscopen. Daarvoor kijkt een astroloog naar de standen op de huwelijksdag en naar de geboorte-en progressieve horoscopen van de partners en soms ook naar die van belangrijke familieleden. In dit artikel kijk ik ook naar de horoscoop van Elizabeth II, die op haar 85ste nog regeert en net als Paus Benedictus Uranus voor de Zon uit heeft rijzen in de horoscoop. Dat zie je nogal eens bij mensen die erg oud worden (of lang actief, dus). Je vindt daarover meer bij de studies in het menu.

Op de huwelijksdag zie je progressieve Venus conjunct de Zon van William (de liefde van je leven trouwen!) en Neptunus maakt daar een driehoek mee (romantiek…en William is erg romantisch met zijn Venus inconjunct Neptunus). Een andere fraaie aanwijzing is progressieve Venus driehoek Jupiter, later in 2011. Dat wijst op liefdesgeluk.

Een sprookjeshuwelijk als dat van William en zijn Catherine heeft gewoonlijk de elementen van liefde, romantiek en geluk in zich. Alles wijst erop dat die elementen aanwezig zijn bij en na het huwelijk op 29 april 2011. Het is een datum die door Er is slechts ‘een maar: transit Uranus inconjunct zijn progressieve MC, waarschijnlijk voor een overdosis spanning en zenuwen. Opvallend vind ik verder dat de progressieve Venus exact op 0gr0 Kreeft staat, vierkant Aries Point. Dat illustreert de nieuwe fase (getrouwd man zijn) en de rol van het publiek.

TROTSE OMA ELIZABETH

Ik ontdekte dat Jupiter exact op 29 april 2011 precies vierkant de progressieve Zon van de Engelse koningin Elizabeth II staat. Jupiter brengt over het algemeen prettige dingen, zoals voorspoed, succes, steun en goede raad. Een vierkant (en alle moeilijke aspecten) met Jupiter kan een mens wel eens naast zijn schoenen laten lopen of teveel hooi op de vork doen nemen. Teveel doen, investeren of pochen is het risico van de aspecten met Jupiter en het is het beste je strikt te (hebben ge-) houden aan de regels. Jupiter zie je nogal eens in dopingkwesties. De Zon van Elizabeth staat overigens oppositie de Jupiter van William en je kunt dat zien als ze naar hem kijkt. Oma Elizabeth is trots op haar kleinzoon en hij mag haar zichtbaar graag.  Jupiter heeft toch al iets te maken met grootouderschap. Veel mensen die voor het eerst opa of oma worden genoemd door een familielid zien Jupiter dan in het negende huis van de solaar staan (het huis van je kind’s kinderen, vijf van vijf).

Jupiter en Venus zijn samen de componenten van een feest of huwelijksgeluk, maar eigenlijk voor alle gelukkige momenten in het leven. Het zijn de symbolen van de grote beschermer en de schoonheid of liefde (die gelukkig blind is;). Als je in je compositiehoroscoop (de midpuntenhoroscoop van twee mensen) Venus in verband met Jupiter hebt staan zien mensen je (later) als een geslaagd stel, wat niet wegneemt dat je de nodige problemen hebt moeten overwinnen voor het zover was… En als Venus en Jupiter bij transit of progressie ‘aanwezige zijn’ mag je hopen op enige voorspoed. Check dus altijd de efemeriden, alle beetjes hulp helpen immers. En, gelukkig voor de fanatieke vrijgezellen: je hoeft dus niet te trouwen alleen omdat Venus en Jupiter je horoscoop aspecten!

 

Reacties gesloten