Zon-Jupiter

Advertenties

Aspect en midpunt van Zon en Jupiter

Jupiter is de grootste planeet in ons zonnestelsel en beschermt de aarde door als vangnet te fungeren voor kometen.  Groei, succes en bescherming  zijn dan ook trefwoorden die horen bij Jupiter. Over de planeet Jupiter in de astrologie lees je HIER meer (http://www.astromarkt.net/jupiter.html ).

De zon is het symbool van leven en leefwijze en afgeleid daarvan van gezondheid, hart en wil.

Een aspect tussen Zon en Jupiter wijst op vooruit willen en willen slagen in het leven.  Met een Zon-Jupiter aspect verwacht je zelf veel van het leven of anderen verwachten veel van jou.  Je bent dan geboren met een flinke dosis vertrouwen, vooral in jezelf. Dat is geen garantie voor succes, maar het helpt wel…Zon-Jupiter mensen kunnen ook anderen vooruit helpen, al is het maar door goede raad te geven of als voorbeeld te dienen voor tevreden zijn met wie je bent.

BETEKENIS ZON-JUPITER

Met Zon-Jupiter is er hoop, tolerantie en optimisme, soms tegen beter weten in. Mensen met een aspect tussen Zon en Jupiter willen zichzelf verbeteren en ontwikkelen, geestelijk of fysiek. Daarom is Zon-Jupiter ook een van de succesaspecten in de astrologie. Toch kun je met Zon-Jupiter falen. Het geluk laat je in de steek als je ‘dik gaat doen’, overdrijft, het geluk een handje gaat helpen (doping) of jezelf overschat. Het is soms moeilijk bescheiden te blijven of niet teveel van jezelf te verwachten met dit aspect. Dan wordt het ook moeilijker om te gaan met minder dan je had gehoopt. Zon-Jupiter-mensen zijn dan verongelijkt en verontwaardigd.

Een belangrijke positie van Jupiter in de geboortehoroscoop kan aangeven dat je de eerstgeboren bent of de erfgenaam van de titel, zoals bijvoorbeeld Prins William (Jupiter op het MC) en Prins Albert (hooggeplaatste Zon biquintiel Jupiter) of Koning Willem Alexander (Zon op de Descendant,binoviel de hooggeplaatste Jupiter, zie http://www.astromarkt.net/horoscoop-willem-alexander/ ).

VOORBEELDEN VAN ZON-JUPITER

Aspecten in de geboortehoroscoop geven aan dat je geboren bent met de wil te slagen in het leven. Een transit of progressie van Jupiter helpt je verder. Barack Obama’s kwam er in 2011 belangrijk beter voor te staan in de peilingen toen de progressieve Zon driehoek zijn Jupiter kwam (zie http://astropost.blogspot.nl/2011/01/barack-obama-better-polls-with-jupiter.html )

Het is misschien niet toevallig dat Zon-Jupiter aspecten duidelijk aanwezig zijn bij doping zaken. Jupiter is positief, ook als het om een test gaatJ. Voorbeelden op Astropost beginnen hier: http://astropost.blogspot.nl/2010/02/claudia-pechstein-another-sun-jupiter.html

Een transit of progressieve van Zon met Jupiter helpt, ook in de rechtbank. Voorbeelden: http://www.astromarkt.net/saturnus-terugkeer.html (Badr Hari) en http://www.astromarkt.net/horoscoop-michele_martin-en-dutroux.html (Dutroux) en gevallen van mannen die wegkwamen met geen of weinig straf (http://astropost.blogspot.nl/2013/07/jupiter-jolly-judge.html )

Je kunt met een aspect tussen Zon en Jupiter op reis gaan in de wereld, of figuurlijk ‘heengaan’, al dan niet in het gezelschap van hulpverleners.  Als je daarover wilt lezen: http://astropost.blogspot.nl/2013/08/jupiter-when-you-die.html

Het inconjunct met Jupiter kan je helpen, maar dan zit er wel een kanttekening bij. Amy Rohrbach had het geluk dat er bijtijds borstkanker bij haar werd vastgesteld en ze werd er tegelijk bekend om in de hele wereld tijdens transit Jupiter inconjunct Zon (zie Astropost: http://astropost.blogspot.nl/2013/11/a-transit-jupiter-inconjunct-sun-story.html )

Jupiter staat symbool voor iemand die helpt, adviseert en beschermt. Als de Jupiter van een persoon een aspect maakt met je zon, dan kun je steun van zo iemand verwachten. Tjeen Willink adviseerde jarenlang Koningin Beatrix. Zijn Jupiter maakt een driehoek met haar Zon. Friedrich Engels steunde Karl Marx (ook met geld). De zon van Karl Marx maakt een nauw sextiel met de Jupiter van Engels.

In de liefde wijst een Zon-Jupiter synastrie op zijn minst op vertrouwen (al hoeft dat niet altijd terecht te zijnJ).

VOORBEELDEN VAN MENSEN MET EEN NAUW ZON-JUPITER ASPECT:

Dieudonne M’bala M’bala heeft de Zon bijna exact driehoek Jupiter (en vierkant Neptunus). Tanja Neijmeijer heeft eveneens Jupiter in Tweelingen, driehoek haar Zon. Woody Allen heeft de samenstand van Zon en Jupiter. Volkert van der Graaf heeft Zon quintiel Jupiter en Uranus. Geert Wilders heeft Zon biquintiel Jupiter, net als Vladimir Putin en Mia Farrow. Hans van Baalen (VVD-EUROparlement) en Alexander Pechtold hebben beiden Zon oppositie Jupiter.  Michael Boogerd heeft Zon inconjunct Jupiter, net als Meryl Streep.

Aspecten met het midpunt Zon/Jupiter of met het aspect Zon-Jupiter nuanceren dit beeld van soms tegen het arrogante aan zelfvertrouwen hebben. Hier zijn een paar mogelijke duidingen van combinaties met Zon en Jupiter.

ASPECTEN MET MIDPUNT OF ASPECT ZON-JUPITER

Zon/Jupiter met de Maan maakt van huis uit optimistisch met behoefte aan succes en vooruitgang. Christopher Reeves viel van zijn paard (…) en raakte verlamd maar bleef hopen op genezing.  In zijn horoscoop staat het midpunt Zon/Jupiter anderhalf vierkant Maan. Dat deze aspectcombinatie op zich fortuinlijk is, zie je aan de andere voorbeelden:

–       Annie M.G.Schmidt met Maan oppositie Zon/Jupiter

–       Clint Eastwood met Maan half vierkant Zon/Jupiter

–       Koningin Beatrix met een samenstand van Zon, Maan, Jupiter en Venus

De combinatie van Zon, Jupiter en Mercurius wijst op een leven vol groeiende kennis en intellectuele ontwikkeling. Voorbeeld van zo’n combinatie: Michelangelo (Mercurius conjunct Zon/Jupiter).

Met een combinatie van Zon, Venus en Jupiter lacht het leven je meestal toe. Je bent gelukkig in de liefde of in de wereld van kunst en amusement. Peter Paul Rubens had Venus conjunct Zon/Jupiter. Ook hier is Koningin Beatrix een mooi voorbeeld door de samenstand van Zon, Venus en Jupiter in haar horoscoop.  Zo’n combinatie bevordert de populariteit.

Nelson Mandela is een voorbeeld van Zon/Jupiter met Mars en het door eigen daadkracht slagen, veel energie in het leven steken en er het nodige ‘geluk’ uithalen. Dit is een succescombinatie.

Yoko Ono heeft een combinatie van Zon, Jupiter en Saturnus. Net als bij het aspect Jupiter-Saturnus wijst dit op obstakels bij het succes dan wel slagen ondanks beperkingen. Er zouden ook gal-en leverklachten kunnen zijn.

Zon-Jupiter-Uranus is een combinatie voor wereldbeschouwelijke mensen en onverwacht geluk. Deze combinatie noemde Ebertin de ‘God-zij-dank’-constellatie. Astrologen als bijvoorbeeld Noel Tyl (Zon conjunct Jupiter en driehoek Uranus) hebben deze combinatie, maar je ziet Zon/Jupiter met Uranus of varianten ook bij Nelson Mandela, Natascha Kampusch en Hugo Chavez in de horoscoop staan.

Zon-Jupiter-Neptunus kan op verschillende manieren succes aangeven in zaken die niet ‘te vattten’ of ‘te bevatten’ zijn. Je kunt met zo’n combinatie gelukkig speculeren, succes hebben in de wereld van de film of het geloof, een groot oplichter zijn of  zelf geloven dat je een bevoorrecht persoon bent. Voorbeelden zijn Nostradamus, de Dalai Lama en Nicole Kidman.

Zon-Jupiter-Pluto-combinaties wijzen op intens en sterk zelfvertrouwen . Zon-Jupiter-Pluto is een van de succesfactoren in de horoscoop. Je kunt fysiek sterk zijn of voordeel hebben van je sterkte, macht, geld of strategie. Hugo Chavez, Zinedine Zidane, Richelieu en Al Zarqawi hebben zo’n succesfactor.

Zon/Jupiter met Node (Maansknoop) wijst op steun vanuit een groep, partij of gemeenschap.

Zon/Jupiter met de Ascendant vergroot je horizon. Met deze combinatie presenteer je je als een geslaagd mens.

Zon/Jupiter met MC streeft naar succes in het leven, heeft de wind mee en beleeft het hebben van voordeel van een bepaalde status of positie. Koning Albert II heeft MC oppositie Zon/Jupiter, net als Richard Chamberlain.

Zon/Jupiter met Pholus geeft een keerpunt ten goede aan.

Zon/Jupiter met Chiron doet hopen op een geslaagde kuur.

Reacties gesloten