Halloween met Zon driehoek Neptunus

Advertenties

Wikipedia_Halloween's_Day Het is Zon driehoek Neptunus vandaag. Dat is het aspect voor empathie (de kunst je in te leven in de gevoelens van anderen). Dat aspect zie je nogal eens in de horoscopen van dierenvrienden. Een van de voorbeelden van Zon driehoek Neptunus is mijn grootvader, die op een nacht uit bed stapte en teruggekomen de hond op zijn plek aantrof. Hij besloot dan maar in een fauteuil te gaan slapen! Zo kan het uitpakken in de dagelijkse praktijk. Nog een ander voorbeeld is Elvis Presley. Hij zei ooit:”Dog is God spelled backwards”. Ook zijn ex-vrouw Priscilla (24 mei 1945) heeft Zon driehoek Neptunus. Ze adopteert paarden en is dol op honden. Chris Brown, niet bepaald zachtmoedig tegen vrouwen, heeft een pitbull met de naam Diamond. Hij is op 5 mei 1989 geboren met Zon driehoek Neptunus in een orb van 2.5 graden. Nog een voorbeeld: Brigitte Bardot met haar dierenopvang en de Zon semi half vierkant Neptunus. Zelf heb ik Zon sextiel Neptunus heer 1 (binnen 1 graad orb). Ik ben dol op mijn hondje!:) Maar empathie kan verder gaan. Paul Rusesabagina werd geboren op 15 juni 1954. Als manager van het hotel Ruanda redde hij het leven van 1200 Hutu’s en Tutsi’s uit de handen van hen die ze wilden afslachten. Zon driehoek Neptunus is het nauwste aspect in zijn horoscoop.

Het is nu ook de astrologische tijd van de Schorpioen (teken van de dood, de crisis, de macht, de politiek en het genot) dat recht tegenover het teken van de koeien en veeteelt in het algemeen staat (Stier). Het een hangt ook in de astrologie samen met het ander. Vlees (Stier) wordt geslacht (Schorpioen). De volle maan van afgelopen week stond in het teken van Stier en Schorpioen precies goed voor de aandacht voor het eten van vlees.

Aspecten met Neptunus verkleuren en verhullen, soms ten goede. Gisteren deed ik zelfs mijn ogen dicht bij het kijken naar License to Kill (wat een gruwelijke en bloederige moorden!). Griezelfilms kijk ik al veel langer niet meer, want anders houd ik geen nagels meer over! De wereldsituatie is al erg genoeg en je ontkomt nauwelijks aan de berichtgeving erover.  Ziekte, dood, oorlog…Maar ook de pers en televisie horen bij Neptunus. Er wordt een beeld voorgetoverd dat misschien niet helemaal de waarheid is of 100% dekkend. Er worden dingen weggelaten of juist sterk benadrukt. Je kunt met Neptunus ook jezelf veel wijsmaken. Strawberry Fields, forever (and nothing is real*):

220px-Strawberry_fields_liverpool

Maar ik weet wel zeker dat ik geen trek meer heb in (veel) vlees uit slachterijen waar ik niet zou durven kijken en mijn oren moet dichthouden. Ik weet ook wel zeker dat er dingen gebeuren in de wereld waarvan ik nooit had gedacht dat die in de 21ste eeuw nog zouden gebeuren. Ik wil het niet weten, maar het is wel de werkelijkheid, net als die mooie bloeiende woestijn, het ontdekken van de druppel bloed als middel om kanker vast te stellen, de asteroïde die ons niet gaat raken en de treurende zwaan die een nieuwe echtgenote heeft gevonden. Ik heb een hoofd vol nieuws en dat ga ik even leegmaken. Er moet een dressoir in elkaar worden gezet, de caravan moet nog schoongemaakt en er komt een mooi weekend aan! Halloween laat ik maar even schieten al is het eigenlijk een beetje zonde. Zon driehoek Neptunus is perfect voor een verkleedpartij of maskerade!

 

LEES HIERBIJ:

http://www.astromarkt.nl/sterrenbeelden-html/zodiak-en-sterrenbeeld-html/ Met de Keltische feestencirkel waaronder Halloween

http://www.astromarkt.nl/horoscooplezingen-html/horoscoop-elvis-presley-html/ De horoscoop van Elvis

http://www.astromarkt.nl/zon-in-aspect-met-neptunus-html/ Aspecten van de Zon met Neptunus

https://nl.wikipedia.org/wiki/Cailleach

De figuur van de Cailleach (de boze heks) hoort bij Halloween maar is eigenlijk ook gerelateerd aan de figuur van de oermoeder. Interessant!

http://www.songteksten.nl/songteksten/112312/the-beatles/strawberry-fields-forever.htm Paul McCartney heeft Zon vierkant Neptunus

Living is easy with eyes closed
Misunderstanding all you see

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten