Maan in Leeuw en de luxe van astrologie

Advertenties

slagroom

Astrologie is een controversieel onderwerp en soms een gevaarlijk onderwerp. Astrologie wordt in het Westen getolereerd, maar er zijn landen waar astrologen worden vervolgd en het bestuderen van astrologie is verboden. Astrologen bewegen in de marge van de samenleving, op kousenvoetjes, net als politieke dissidenten. Het thema van het ‘andersdenkend zijn’ (Mercurius-Uranus) of ‘anders zijn’ (Zon-Uranus) zie je dan ook net zo vaak in de horoscopen van astrologen als Jupiter-Uranus (cosmisch bewustzijn, het gelukkig toeval).

Als je Uranus (het afwijkende andere) het symbool van astrologie laat zijn, dan is het vierkant Uranus-Pluto niet bepaald gunstig geweest voor de astrologie. Pluto maakt het je altijd moeilijk en zet je onder druk. Toch kan het eindresultaat van alle stress en pressie of onderdrukking juist zijn: hernieuwing, wedergeboorte, opnieuw beginnen. Kijk eens terug naar de jaren zestig: toen stond Uranus conjunct Pluto. Het was een tijd van opleving voor de astrologie. Sindsdien weet iedereen zijn of haar ‘sterrenbeeld’. Met Uranus vierkant Pluto kom je in een volgende fase (al dan niet gunstig).

Astrologen over de hele wereld hebben Uranus vierkant Pluto aangekondigd als een tijd van crisis, opstand en onrust. Ze hebben gelijk gekregen. Het wordt nog zoeken naar de voordelen van Uranus vierkant Pluto, achteraf, maar wie weet wat er uiteindelijk uit de huidige chaos voortkomt. Als je kijkt naar de astrologie, dan is zij door het ‘kleineren’ van Pluto en het geraaskal over een dertiende teken en de al eeuwen bekende tegenstelling tussen siderische en tropische astrologie vooral uitgedaagd, maar nog steeds niet ‘kapot’. Ik mag nog steeds kijken naar de ‘sterren’ van vandaag…

De Maan staat in Leeuw vandaag. Kindjes die vandaag na 6 uur geboren zijn, hebben de neiging te brullen, veel aandacht te besteden aan hun haartjes en de behoefte in het middelpunt van de aandacht te staan. Een vorstelijke tred, hoofd omhoog zodat het kroontje blijft zitten en vooral ook veel blabla, als het fout gaat. Op zijn best is de maan in Leeuw royaal, dapper en fier. Op zijn slechts hebben deze kids straks veel noten op de zang en ‘kapsones’. Paris Hilton en Tom Cruise hebben Maan in Leeuw, maar ook Ghandi, die wist op te vallen door eenvoudig kleding. Voorbeelden genoeg in het artikel over het teken Leeuw. Het maakt altijd verschil of je een Maan in Leeuw-kindje bent in het ‘vrije’ westen of in een dictatuur. Hoe zou een Maan-in-Leeuw kindje in Noord-Korea willen schitteren? Door keurig zijn lesje op te dreunen? En een meisje in een Arabisch land? Met glimmend gouden armbandjes onder haar burka?

Aspecten die de maan vandaag maakt versterken of verzwakken de behoeftes die er zijn in het teken Leeuw. Zo is er ’s ochtends vroeg nog een driehoek met Saturnus, die het gemakkelijker maakt om je te beheersen en bescheiden te blijven. Verantwoordelijkheidsgevoel laat zo iemand in ieder geval zorgen voor veiligheidsriemen in de Rolls:). Maar let op!… als je een baby bent die vandaag wordt geboren, dan is wat hierboven staat maar een fractie van je horoscoop en die is weer een fractie van je werkelijkheid.

Astrologie biedt een filosofisch kijkje op de wereld, maar is net als alles in de wereld afhankelijk van de situatie en de condities. Je krijgt met astrologie begrip en inzicht, maar je kunt er praktisch niets mee. Astrologie is niet van deze wereld, maar een laagje erboven, als slagroom op de taart. Cosmisch bewustzijn is een luxe. Ik vind dat een mooie constatering bij Maan in Leeuw!:)

PS De Zon staat vierkant Pluto, net als in de solaar van Putin. Vladimir Putin is jarig op 7 oktober. Ik heb zijn horoscoop bijgewerkt met de transits van nu: http://www.astromarkt.net/horoscooplezingen-html/horoscoop-vladimir-putin-html/

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten