Mars+Eris: Eris militaris

Advertenties
eris-militaris

Deze spin heet Eris Militaris

In ‘De astrologie van terreur’ noemde ik Mars, Uranus en Eris als belangrijke aanwijzers in de horoscoop (zie http://www.astromarkt.nl/astrologie_terreur/ ). Vandaag wil ik nog iets kwijt over aspecten met Eris en hun betekenis en je iets vertellen over de combinatie Mars+Eris. Samen zijn ze prominent aanwezig in de horoscoop als er een oorlogshandeling plaatsvindt. Dat zie aan de horoscopen van:

  1. Pearl Harbor (http://astropost.blogspot.nl/2010/12/chart-of-pearl-harbor-december-7-1941.html ) met Mars oppositie MC en Eris exact vierkant Ascendant op het moment dat de aanval – door de Japanners op de Amerikaanse vloot – begon.
  2. Je ziet het aan de horoscoop van het moment waarop moslim terroristen de Israëlische afvaardiging naar de Olympische Spelen in München begon af te slachten: Mars in I inconjunct Eris in VIII. Het was op 5 september 1972 om 4:30 in de ochtend.
  3. Toen de eerste van de twee torens in New York werd aangevallen (om 8:46 op 11 september 2001) stond Mars quindeciel MC en 108 graden van Eris. Mineure aspecten hebben soms majeure effecten en posities.
  4. Bij de Boston Marathon (15 april 2013 14.30 uur) stond de Zon tussen Mars en Eris (in VIII) in.
  5. In Woolwich werd een soldaat doodgestoken, zomaar op straat, toen Eris in VIII stond, half sextiel Mars en inconjunct Ascendant, met Mars tussen Zon en Eris in.
  6. In Parijs, afgelopen 13de november, stond Mars op 157.5 graad van Eris, die een vierkant met de Ascendant maakte en Mars oppositie MC.
  7. De horoscoop van het incident in de Thalys had Mars 105 graden van Eris (dat is een mineur aspect) en het midpunt Mars/Eris anderhalf vierkant MC.

Kon je er maar iets mee, met die wetenschap! Omdat er dagelijks van zulke aspectcombinaties voorkomen, is er dus ook dagelijks een moment voor een eventuele oorlogshandeling of gevecht. Je kunt met Mars-Eris dan ook niets ‘voorspellen’. De horoscopen van de betrokkenen, de eventueel betrokken naties en de grote lijnen van de mundane horoscoop (de horoscoop van het nu) doen allemaal mee, net als de feitelijke situatie. Bovendien kun je met Mars en Eris ook kleinere ‘oorlogjes’ verwachten. Zo zag ik eens tussen de horoscopen van vrouwelijke concurrenten in de slag om 1 man dat de Mars van de ene dame conflicteerde met de Eris van de andere.

Hoe zou je dit aspect moeten zien in de geboortehoroscoop?

In de horoscoop van Recep Erdogan staat Mars driehoek Eris, wat het vergemakkelijkt om ruzies (groot of klein) te beginnen en bij onenigheid je argumenten kracht bij te zetten. Ruzie zoeken en krijgen is met zo’n aspect een peuleschil.

Eris is nog redelijk nieuw in de astrologie en er is nog weinig studie naar gedaan. Eris is (net als Pluto) een dwergplaneet. Eris is vernoemd naar de antieke godin van de twist en de tweedracht. Zij is de boze fee. Het is een beetje spelen met de mogelijke betekenis van aspecten met Eris. Als Eris in een hard aspect met de Ascendant staat, dan zal er nogal eens ruzie zijn in jouw omgeving (al dan niet door jezelf veroorzaakt: to be or not to be the boze fee:). Eris met de Maan is misschien gewend aan twist. Mercurius-Eris: woordentwist (venijn). Venus-Eris houdt wel van een beetje tweedracht op zijn tijd, misschien (om daarna dan vrede te kunnen stichten?). Eris-MC is misschien gunstig voor de mediator. En met de Zon? Ik heb een voorbeeld:

Samantha Lewthwaite, terroristische dochter van een Britse militair, heeft Zon sextiel Mars en driehoek Eris (Mars wijd oppositie Eris). Ze werd geboren op 5 december in 1983 (met 4 posities in Boogschutter en Jupiter tussen Zon en Neptunus in en Mars exact sextiel Uranus, de passende kenmerken voor een religieus geïnspireerde terrorist*). Vraag je je hierbij af of Zon met Mars en Eris niet ook verwijst naar het beroep van de vader? Ik vind het meer een aspectcombinatie voor een leven in verband met oorlog, strijd en tweedracht.

En zo ben ik met haar geboortedatum toch terecht gekomen bij waar het na vandaag om draait: Sinterklaas. Lang geleden heb ik eens geschreven dat hij een perfecte samenstelling is van de symboliek van Jupiter (de gulle gever – de planeet die bij Boogschutter hoort) en Saturnus (vader die je in toom houdt – de planeet die bij Steenbok hoort). Ook om dit kinderfeestje heen is veel geharrewar. Je moet er toch niet aan denken Eris Militaris als surprise te krijgen…:)

Fijne Sinterklaasavond en fijne week!

PS Voor wie het wil weten: vandaag (4 december 2015) staat Mars in de 13de graad van Weegschaal, met Eris retrograde in de 23ste graad van Ram. Het midpunt Mars/Eris bevindt zich dus in de 18de graad van Kreeft/Steenbok.

LINK

Meer informatie over aspecten: http://www.astromarkt.nl/aspecten-orbs-html/

In de horoscopen van de broers Kouachi speelde Eris een voorname rol: http://astropost.blogspot.nl/2015/01/eris-and-charts-transits-and.html (vertaalknop rechts)

*) In de vorige column (http://www.astromarkt.net/december-venus-in-schorpioen/ ) ging het over de horoscopen van terroristen:

“Naast Mars-Uranus aspecten (incident/accident, het korte lontje) hebben 4 van de 6 ook Jupiter-Neptunus aspecten (geloof, fans, volgelingen). Eentje heeft alleen Mars-Uranus, eentje alleen Jupiter-Neptunus. De meesten hebben ook behoorlijk wat posities in de tekens van het geloof: Boogschutter en Vissen (die horen bij Jupiter en Neptunus).”

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten