Prinsjesdag 2015 en astrologie

Advertenties

260px-Gouden_koets

Prinsjesdag vandaag, maar wat de boodschap is, is al lang geen verrassing meer. De regering schenkt met gulle hand een paar greintjes terug van wat de afgelopen jaren is afgenomen, inclusief hoop. Maar de regering waarschuwt tegelijk dat we niet dronken van geluk moeten worden. Dat kan ook niet, gezien de wereldsituatie. Voor de astrologische kant daarvan, zie  deze column: http://www.astromarkt.net/syrie-merkel-nederland-en-astrologie/.

De partijen praten een hoop af in Den Haag, terwijl aan de buitengrenzen van Europa honderdduizenden proberen naar binnen te komen. Vorige keer liet ik al zien dat het de horoscoop van Syrië er slecht voor staat. Dat zou de druk op Europa, en dus ook Nederland, nog groter maken.

Kunnen onze politici dit wel aan, zo met minder dan 200 p? Vind je ook niet dat ze wat hulp van het volk kunnen gebruiken? Zelf hebben ze de lat om over de brug te komen erg hoog gelegd en eisen ze 300.000 handtekeningen voor een referendum. In Zwitserland kan het ook, met minder handtekeningen, en daar is het niet slechter dan hier. Internet maakt het tegenwoordig ook mogelijk de burgers mee te laten spreken. Eens? Volg dan deze link en teken voor het houden van een referendum (met dan de mogelijkheid voor of tegen te stemmen).

Directe democratie lijkt mij (in ieder geval voor mij:) beter dan het huidige systeem met partijen die mij zouden vertegenwoordigen. Het lukt mij niet (bij de stemwijzers ) om het voor meer dan 65% eens te zijn met 1 enkele partij. Dat geldt kennelijk ook voor Jeremy Corbyn, die vele malen tegen de eigen partijlijn in heeft gestemd. Gisteren heb ik veel tijd besteed aan de onverwachte verkiezing van Jeremy Corbyn tot leider van Labour. De resultaten zie je op Astropost: http://astropost.blogsapot.nl/2015/09/jeremy-corbyn-2020-and-astrology.html

Corbyn is een marxist van de oude garde, een zuinige, niet-drinkende vegetariër met omstreden sympathieën. De leider van Labour heeft Uranus exact half vierkant Pluto en komt niet toevallig op juist na het tijdperk van Uranus vierkant Pluto: rebellen-tijd! Het koningshuis van Engeland gaat het niet redden als hij de meerderheid krijgt. In 2020 heeft de horoscoop van Prins William nogal wat harde aspecten van Saturnus en Pluto, de hardliners van de planeten. De tijd zal het echter leren en 2020 is nog ver. Wie weet hoe Europa er dan uitziet. En wie weet of we nog een verenigd Europa hebben…Zie de artikelen over de horoscopen van Europa en de Euro en je snapt mijn twijfel. Ik citeer:

TOEKOMST EUROPA

(…)Behalve de progressieve Zon inconjunct Uranus van 2014/2015 is er een herhaald keihard aspect in 2015: transit Neptunus – progressieve Zon. Neptunus maakt alles los wat vast zit en ondermijnt, vervaagt en vertroebelt.  Negatieve pers is het minste dat je kunt verwachten met Neptunus. Teloorgang het ergste. (…)

Als je het astrologisch bekijkt, dan is Europa verkeerd begonnen en op de verkeerde momenten uitgebreid en veranderd. Timing is voor Europa een probleem. Saturnus is de belangrijkste planeet in de horoscoop van Europa en ‘toevallig’ ook het symbool van de tijd. Hoe de verkiezingen uitpakken maakt weinig verschil en wat het armer geworden volk ervan vindt, ook niet.

In 2018 , als de Unie 60 jaar bestaat, staat Saturnus conjunct de Zon van januari 1958. Misschien is dat een beslissend moment om een besluit te nemen over de toekomst. Dan staat de progressieve Zon inconjunct geboorte Uranus en zijn er opnieuw spanningen te over!

nederland-prinsjesdag

Terug naar Prinsjesdag! De progressieve zon van Nederland maakt morgen exact een driehoek met Saturnus (stabiliteit, zelfrespect, een zonnige regeringJ) terwijl tegelijkertijd transit Neptunus een inconjunct maakt met de progressieve Zon/Maan conjunctie (de motivatie van het moment). Neptunus staat voor alles wat (nog) raadselachtig is, zwak, ondermijnend, en negatief. Neptunus verwart.

Het is geen Prinsjesdag zonder de Koning en de Koningin. Hoewel Willem-Alexander zich nog kan koesteren in het naijlend effect van transit Jupiter driehoek Zon en Ascendant en Pholus driehoek MC, heeft hij wel te maken met een negatiever tendens: progressieve Zon inconjunct Neptunus en straks Pholus oppositie progressieve Zon. Nu zal het niet zo’n vaart lopen als bij de progressieve Zon inconjunct Neptunus in het voorbeeld op deze site (http://www.astromarkt.net/progressieve-zon-inconjunct-neptunus/ Het verhaal van godsdiensttwisten in Indonesië nadat een pleegkind was bekeerd tot de islam en teruggehaald werd naar Nederland). Willem-Alexander en zijn vrouw zijn goed afgeschermd. Wel vreemd dat zo’n zelfde inconjunct met Neptunus als in de horoscoop van Nederland opduikt. Het blijft een raadsel (in Nederland???:) en dus speculeren…Neptunus is ook wat dat betreft ‘grenzenloos’ en lijkt op een addertje onder het gras.

willem-alexander-prinsjesdag

Bij het bekijken van horoscopen is het altijd nodig te kijken naar sociale situatie en omstandigheden. Wat dat betreft zit de koninklijke familie op rozen. En transit Venus in verband met AC/MC en Jupiter exact op die Ascendant van de Koning zullen deze Prinsjesdag net zo feestelijk maken als altijd, ook al waaien de gasten uit hun hemd.

Fijne Prinsjesdag nog!

LINKS

http://www.astromarkt.nl/horoscooplezingen-html/horoscoop-willem-alexander-html/

http://www.astromarkt.nl/horoscooplezingen-html/horoscoop-koningin-maxima-html/

http://www.astromarkt.nl/horoscoop-europa-html/

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten