Saturnus en de horoscopen van Sofia (hertogin) en Cristina (hertogin ‘af’)

Advertenties

Sofia_Hellqvist Waar zou mijn tweede column van vandaag anders over moeten gaan dan over Sofia Hellqvist, het model dat gisteren trouwde met een Zweedse prins en zo prinses EN hertogin werd. De vooruitgang in haar leven werd voor astrologen fraai gesymboliseerd.  Zij had progressieve Zon precies conjunct Jupiter in haar horoscoop. Jupiter is HET symbool voor vooruitgang en succes. Daarbij had zij ook nog in de progressieve horoscoop Venus sextiel Neptunus voor de romantiek. Het geheel is net een sprookje en dat is het ook. Want ondertussen staat haar Saturnus keihard oppositie de zon van haar sprookjesprins. Dat is een allesbehalve gemakkelijk aspect.

Saturnus lijkt niet zo erg voor een prinselijk paar. Veel van de narigheden in het leven die gewone burgers ten deel vallen (hypotheken, waardevermindering van je huis, werkloosheid) zullen het paar wel voorbij gaan, denk je dan, maar kijk nu eens naar de zuster van de Spaanse koning, Cristina. Zij had een ‘inconjunct Saturnus’ aspect te verduren toen op 16 februari 2013 bekend werd dat haar man fraudeerde en daarbij o.a. haar bankrekening gebruikte zodat ze misschien niet geheel onschuldig zou kunnen zijn.  Met Mercurius biquintiel Neptunus kun je creatief zijn in het verhullen van de feiten, maar je loopt gegarandeerd tegen de lamp met Saturnus inconjunct. De rechtszaak loopt nog. Nu heeft ze transit Saturnus vierkant haar progressieve Mercurius. Dat aspect was gisteren exact. Mercurius is het symbool voor o.a. de broers en zusters. Saturnus breekt en verbreekt. Gisteren nam koning Felipe zijn zuster haar titel van hertogin af. Het is of hij het had afgesproken met zijn astroloog:). Hier zie je de horoscoop met transits en progressies:

1cristina_de_borbon_adb_2013216.36489.12863

Maar Sofia Hellqvist WERD dus hertogin gisteren.

Maar terug naar de Zon-Saturnus synastrie. In het artikel over Zon en Saturnus schrijf ik daarover:

Synastrie is een verzamelwoord voor de onderlinge aspecten tussen de horoscopen van partners. In synastrie is een gunstig aspect van Saturnus met de Zon van iemand anders de basis voor zekerheid en ‘vastigheid’. Harde Zon-Saturnus aspecten maken de partner ‘kleiner’. Ze maken het samenleven zwaarder en soms bijna onmogelijk. Toch kun je met zo’n Zon-Saturnus lang aan elkaar blijven hangen. Saturnus is de lijm in de relatie en met Zon-Saturnus kun je ook hangen aan het leven.

De ouders, en dan vooral de vader, maar ook het eigen verleden (gevangenisstraf, armoede) kunnen de levensstijl en het zelfrespect beïnvloeden. Zon-Saturnus aspecten in de horoscoop geven aan dat dat een thema in het leven is.

Saturnus is de planeet met de ringen. Symbolisch wel, dat de ring niet leek te passen en nauwelijks over de vinger van Sofia kon worden geschoven. Uiteraard waren er bedenkingen. Sofia lijkt met Zon conjunct Uranus eigenzinnig genoeg om nu en dan de lakens op te willen schudden. Zon-Uranus aspecten bij vrouwen zijn risico-factoren voor relaties. Ik heb geen idee waarom Zon-Uranus aspecten bij mannen dat minder of niet zouden zijn. Mannen zijn over de hele wereld kennelijk zelfstandig genoeg, ook als ze getrouwd zijn?

Hier zie je nog de horoscoop van de prins met eromheen de posities in de horoscoop van zijn echtgenote.

carl-philip_sofia

Oh ja, ik vergat het haast nog te vermelden. Net als de andere vrouwen die trouwden met een ‘royalty’*) heeft Sofia een Zon-Saturnus aspect. Het is een kleintje (een mineur aspect), maar toch. Haar Zon staat 22.5 graden van haar Saturnus en dat is een semi half vierkant. Misschien ten overvloede: als je een aspect tussen Zon en Saturnus hebt, dan wil dat niet zeggen dat je met een prins gaat trouwen!

Eigenlijk wel grappig dat Saturnus ringen heeft en dat Saturnus opduikt in horoscopen als er contracten (zoals huwelijken) worden gesloten. Je legt je vast, met die ring. Maar het zijn geen ketenen, want die zitten om je enkels en niet om je vingers! Vandaag staat Saturnus in de eerste graad van Boogschutter en binnenkort keert Saturnus terug in het teken Schorpioen waar de combinatie staat voor financiële teruggang. Eventjes nog maar zuinig, dan…

Ik trof nog iets op mijn computer aan over Zon-Saturnus.

Afgelopen week was het de week van het ongeval van Gerard Joling, de fraude bij de FIFA, de dood van ‘Beautiful Mind’ John Nash en van het ongeval van Albert West.

– Gerard Joling reed een dame met rollator aan en kampt tegelijk met transit Saturnus inconjunct progressieve Zon en dat is, dat moet gezegd, een deprimerend transit, ook al gaat het voorbij (daarom is het een transit). Omdat Saturnus retrograde is, komt dit aspect nog eens twee keer terug, als om het in te peperen.

– John Nash overleed. Hij had progressieve Zon vierkant Saturnus. Dat symboliseert dat een periode in je levensloop tot een einde zou kunnen komen.

– De FIFA heeft transit Saturnus oppositie de geboortezon, wat de kritiek van anderen spiegelt. Dat aspect komt dit jaar nog eens twee keer terug, omdat Saturnus (het is al gezegd) retrograde is. Het onderzoek is nog gaande, net als Saturnus…

 

saturn-ringTransits van Saturnus die harde aspecten maken, hakken erin als de zeis in de handen van de boeman. Transit van Saturnus die mooie driehoeken en sextielen maken doen het minder hard. Je kunt met mooie aspecten van Saturnus respect, status, vaste aanstellingen en een goede naam verwachten. Ook kun je er officieel mee trouwen, vader/moeder worden of een huis kopen waar je voorlopig niet uit zult vertrekken omdat Saturnus vastigheid biedt, net als de harde grond waar je ook keihard op kunt vallen en eventueel met een schitterende ring.

LINKS

http://astromarkt.net/zon-saturnus-html/

http://astropost.blogspot.nl/2013/05/saturn-inconjunct-midheaven-and-lost.html Over prinses Cristina en de val met Saturnus

http://astropost.blogspot.nl/2011/12/sun-saturn-royal-spouses.html Over Zon-Saturnus aspecten in de horoscopen van de echtgenotes van prinsen en koningen

 

 

 

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten