Schijf van 5

Advertenties

COLLECTIE_TROPENMUSEUM_Betty_Kunst-Meeter_gaat_een_koe_melken_Fritjof_heeft_zijn_arm_op_het_kalf_gelegd_Tjimahi_West-Java_TMnr_60011711

Toen Izzy vorig jaar november bij ons kwam was het met een toepasselijk transit van Jupiter (de grote weldoener). Het transit kwam uit mijn 6de huis (van huisdieren) in het teken Leeuw (van plezier) driehoek mijn MC (mijn ‘conditie). Dankzij mijn hondje ben ik een stuk vaker buiten en loop ik iets (iets, want het blijft een bulletje:) meer. Izzy ligt nu tegen mijn enkel aan onder het bureau te slapen en zacht te knorren van geluk. Wat kan daar nou tegenop? Mag ik constateren dat de driehoeken van Jupiter zorgen voor duurzaam geluk?

Maar nu staat Jupiter vierkant op mijn zon in Maagd. Wat gaat dat voor mij ‘doen’? Vierkant is actie en strijd. Ik denk dat Jupiter in Maagd iets komt toevoegen (Jupiter is ‘meer’) aan de Schijf van 5 die zo bij Maagd (efficient dieet) past. Ik heb iets tegen die Schijf van 5. Het is vast goed bedoeld, maar hoe ouder ik word, hoe meer mijn hakken in het zand gaan van voorschriften en het woord ‘dieet’. Ik heb ook een argument. Het heet Melkbrigade.

De Schijf van 5 schrijft voor iedere dag een paar glazen melk voor. Ook al lijkt het erop dat melk juist voor bot-ontkalking zorgt en ook al drinken miljarden mensen nooit melk en zeker niet dagelijks, en dat zonder dat hun skelet uit elkaar valt! Als baby kon ik al geen koemelk verdragen. Toch werd ik later een trots Melkbrigadiertje. Herinner je je dat?

Een melkbrigadiertje moest een glaasje melk (liever 2) inkleuren per dag en bij een volle kaart kreeg je dan een embleem voor op je jas om als wandelende reclame te fungeren. Het promoten van het slijten van de melk,- en boterberg ging via de schooljeugd. Er zijn hele volksstammen die geen koemelk kunnen verdragen. Maar in de jaren 50 hoorde melk er nog bij en was melk prominent in de Schijf van 5. Het was in de tijd van Heidi en Peter en plaatjes zoals hierboven.

Die Schijf van 5 hangt dus vanouds ook samen met economie en politiek. Voordat de voorschriften bekend werden, waren er al zorgen over de vleesprijs als ook de Chinezen meer Big Macs wilden gaan eten. Bovendien moeten koeien en varkens ook eten en er dreigt voedseltekort. Volgens de Club van Rome (1973) dreigde er een gigantische hongersnood binnen tientallen jaren. Dan Brown’s Inferno kaart ook de dreiging van overbevolking aan. Maar daar heeft de Schijf van 5 het niet over en daar ‘gaan’ ze niet over. Politici hoor je er ook niet meer over. In plaats daarvan moedigen ze het eten van insecten aan!

Mijn tijd van Melkbrigadiertje is al lang voorbij. Op mijn leeftijd zou ik juist al bijna aan de champagne moeten. Je gelooft het niet, maar liefst 3 glazen per week helpen om dementie te voorkomen (zie de link). Echter, de Schijf van 5 zegt ‘liever niet’. Er is (nog) geen Champie-brigade, maar als de consumptie van wijnen achteruit blijft gaan in de traditionele wijnlanden, dan komt het er in het kader van Europa vast nog eens aan, als Europa het volhoudt (zie verderop*).

Zoals mijn smaak verandert, zo verandert de Schijf van 5 door de jaren heen. Wat eerst OK was, is het nu minder en andersom. De voedselautoriteiten weten het nooit voor 100% zeker, dus. Over tien jaar weer een andere schijf…Zo serieus is het ook weer niet en elke keer zijn er minder volgers. Tip voor de Schijf en belanghebbenden: maak weer een poster. Voor elke dag 100% schijf-volgen teken je een vinkje erop (wel eerlijk blijven, hoor!). 100 Vinkjes is een embleem en lidmaatschap van de schijfbrigade. Begin bij de jeugd. Uniform eten is zooooo jaren 50, maar retro is best leuk!:) En mijn toevoeging? Ach,teken er een leuk hondje bij, bij een boompje. Ze zijn ook een beetje ‘om op te eten’, tenslotte.

De vraag is nu: wat heeft  dit met astrologie te maken? Ik heb een paar artikelen die erbij passen:

http://www.astromarkt.nl/maandieet-html/ (geen voorschrift!)

http://www.astromarkt.nl/ceres-astrologie-html/ (Ceres, symbool van voeding)

http://www.astromarkt.nl/horoscoop-studie-astrologie-html/horoscoop-en-overgewicht-html/ Wat in je horoscoop maakt je dik?

http://www.astromarkt.nl/horoscoop-studie-astrologie-html/horoscopen-van-koks-html/ Horoscopen van beroemde koks met een belangrijke Ceres en Maan erin!

Wil je meer weten in verband met dit blog? Hier zijn een paar externe links:

http://www.osteoporose-info.nl/content/voeding (info over osteoporose)

http://www.spitsnieuws.nl/buitenland/2015/11/champagne-zuipen-voorkomt-alzheimer (3x champagne is scheepsrecht)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Melkbrigade (voor wie het niet -meer- weet)

http://jeugdsentimenten.net/vrije-tijd/lezen-en-schrijven/fix-en-fox-en-de-melkbrigade/

*) Over Europa lees je in de ‘Horoscoop van Europa

Behalve de progressieve Zon inconjunct Uranus van 2014/2015 is er een herhaald keihard aspect in 2015: transit Neptunus – progressieve Zon. Neptunus maakt alles los wat vast zit en ondermijnt, vervaagt en vertroebelt.  Negatieve pers is het minste dat je kunt verwachten met Neptunus. Teloorgang het ergste.

europa-november2015Hierboven zie je de horoscoop van Europa op 11 november 2015. Transit Neptunus inconjunct progressieve Zon (negatief en opgeven), transit Saturnus vierkant progressieve Mercurius (somberheid, vertrek) en de progressieve Zon driehoek Node (belicht gemeenschap), transit Uranus vierkant progressieve Mars (opgewonden standjes). Kortom: de Unie heeft het moeilijk.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten