Shots en Pholus

Advertenties

220px-Vespula_vulgaris_portrait Midden in de zomer, warm tot heet, sloom en slaperig….maar er is altijd wel ergens een mug of een wesp die je klaarwakker maakt. Zo krijg je inspiratie voor je maandagochtend-blog.

Gisteren vond ik mijn zoekgeraakte gouden ringen ergens in een beautycase die al meerdere keren was doorzocht, bij transit Uranus op 20graden25 Ram, driehoek mijn MC. Ik zou om 12:38 i.p.v. om 12u35 geboren moeten zijn om 20graden25 als MC te hebben. Mijn moeder zei altijd dat dat het geval was en dat ze de vroedvrouw erop had gewezen dat de tijd verkeerd was. Toen mijn vader overleed was dat met Uranus 20graden25 Boogschutter, op mijn MC. Ook dat was onverwacht…

Uranus is het symbool van het plotselinge ontwaken. Met Uranus krijg je meer adrenaline! Reken maar dat ik de afgelopen dagen klaarwakker was! Ik werd omringd door horden wespen die je verhinderden buiten iets lekkers te eten of drinken. Bij het afbreken van de tent konden ze het niet laten om per se om mij heen te vliegen, zodat ik maar de caravan invluchtte. Misschien was het wraak om de overvolle wespenval? Enfin, wespen dus…Steken horen bij Mars, insecten bij Neptunus, maar ik vind dat zulke ‘shots’ een beetje bij Pholus passen. Pholus verwondde zichzelf per ongeluk, met een giftige pijl. Wespen steken met gif. Het verschil is dat je niet zelf steekt. Shots (het toedienen van drugs met een naald) dien je wel zelf toe.

Sid Vicious gebruikte drugs en zijn moeder heeft hem waarschijnlijk een fataal geworden shot toegediend. Dit na hem van jongs af aan verslaafd te hebben gemaakt. Hij had het artistiek talent waarschijnlijk van zijn vader.

astro_245gw_3837_sid_vicious_adb_19781012.20146.56070

Sid Vicious was de zanger van de Sex Pistols. Op 12 oktober 1978 stak hij onder invloed van drugs zijn vriendin dood. Zijn moeder diende hem tenslotte een dodelijke dosis toe.

Zijn horoscoop heeft een OOB Mars en de Zon contra parallel de Node en Eris. Dit laat ons zien dat hij beschikte over een speciale ‘drive’ en energie op elk mogelijk niveau en dat zijn levensstijl in negatief verband stond met het gezelschap waarin hij verkeerde.

Mercurius staat cruciaal op de descendant bij Sid Vicious. Zijn stemgebruik was ook cruciaal. En we zien Chiron op het IC. Dat geeft aan dat er mogelijk van huis uit ‘genezing’ nodig was. Er was iets mis, thuis.

Zie je nu dat hij werkte als artiest? MC in Leeuw – Zon in Stier – Venus in Stier…Zon Stier, Maan Weegschaal is een combinatie met gevoel voor kunst of artisticiteit. Er is geen verband tussen Maan, Venus en Neptunus dat nog eens aangeeft dat er artistiek talent is. Alleen een werkterrein in verband met amusement en artisticiteit plus een cruciale stem….

In 1977 begon hij bij de Pistols. Dat was toen in de progressieve horoscoop Zon driehoek Pholus wees op een keerpunt (ten gunste) met Jupiter en Pluto aan weerszijden van het MC. Zon stond contra parallel Pholus in declinatie. Dat laatste deed wellicht weer wat af aan dat keerpunt. Zon-Pholus negatief biedt als optie: in eigen voet schieten.

In 1978 trof hij zijn vriendin dood aan na drugsmisbruik, een half jaar later volgde hij zelf. Het is dan opnieuw die progressieve horoscoop die laat zien dat er iets ernstigs gebeurt in 1978:

  • transit Saturnus op progressief MC,
  • progressieve Maan anderhalf vierkant progressieve Lillith, met
  • transit Venus en Mars aan weerszijden van de Ascendant.

Hij overlijdt in februari 1979 met:

  • transit Uranus conjunct progressieve Ascendant (spanning) en
  • transit Neptunus plus transit Pluto inconjunct zijn Zon (mysterieus verlies)
  • transit Chiron oppositie Ascendant (dokter nodig)
  • op een dag met transit Zon sextiel Saturnus (een dat met een eind).

Mooie symboliek voor de verrassende, opeens uit balans brengende, ‘stille kracht’ op een serieuze dag. Maar als hij geen drugsgebruiker was geweest, dan was hem dit niet overkomen.

Je kunt dus door posities in transit of progressie ineens met sprongen vooruitkomen in het leven. Maar als de kern of de basis niet goed is en in je bent in de verkeerde omgeving, dan glijd je weer even hard terug.

Zouden ‘shots’  bij Pholus (de mytische figuur die in eigen voet schoot) horen? En horen wespen bij Pholus? Ze prikken gif, tenslotte…maar ze zorgen als het goed is niet voor een keerpunt in je leven. Keerpunten worden meestal voorafgegaan door een prikkel, echter. Je zou Pholus kunnen zien als symbool van die prikkel. En met Zon-Pholus kun je je eigen wesp spelen.

In mijn tuin is de wespenval helemaal leeg. Ik ga eens heerlijk uitrusten van de stress:).

PS Pholus bevindt zich nu astrologisch gezien in de 23ste graad van Boogschutter. Uranus staat in de 21ste graad van Ram.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten