Syrië, Merkel, Nederland en astrologie

Advertenties
800px-Andrea_Mantegna_-_Battle_of_the_Sea_Gods_-_WGA13977

Andrea Mantegna: Battle of the Sea Gods

Het is bijna onmogelijk om in een column over astrologie voorbij te gaan aan de dramatische situatie voor Syrische vluchtelingen op weg naar Duitsland. Want, wat is het astrologische plaatje voor Syrië, Nederland, Duitsland en Merkel?

Uit de tekst hieronder kun je opmaken dat de planeet Neptunus een belangrijke rol heeft in de horoscopen van Duitsland, Merkel en Nederland, terwijl Uranus en Pluto harde hoeken maken met de horoscoop van de eenwording van Syrië. Toevallig of niet, Neptunus is astrologisch voor grenzeloos en Uranus-Pluto is opstand, revolutie en dramatische verandering.

SYRIË

De Syrische Federatie werd de Staat Syrië op 1 januari 1925, zegt Wikipedia. Laten we eens naar de horoscoop van dat moment kijken:

astro_245gw_3977_syria_201594.26993.21370

De zon, progressieve Zon, Ascendant, progressief MC en MC hebben alle posities tussen de 10de en 16de graad van de Hoofdtekens (Ram, Kreeft, Weegschaal, Steenbok). Dat zijn precies de graden die werden ‘geraakt’ en nog zullen worden geraakt door Uranus en Pluto (zie link). Deze twee planeten stonden in een vierkantsaspect dat onrust, extreme spanning en dramatische verandering symboliseert en door de eeuwen heen samenging met opstand en rebellie.

De progressieve Zon van het land binnen 1 jaar van nu inconjunct Saturnus komen te staan. Dat is, helaas, een keihard aspect. Het inconjunct met Saturnus spiegelt neergang. Nu al is het volk begonnen Syrië voorgoed de rug toe te keren. De mensen willen naar Duitsland, waar ze een beter leven verwachten dan in de landen waar ze op weg naar het land van Merkel, doorkomen. Progressieve Ascendant conjunct Mercurius illustreert misschien wel treffend de situatie in connectie met communicatie en transport (de zaken van Mercurius).

Horoscopen van mensen die afhankelijk zijn van de Staat of de leider van de natie, moeten worden beoordeeld in het licht van de horoscoop van die natie of leider. De harde aspecten spiegelen nare situaties en condities die zwaarder wegen dan in vredestijd. Transit Pluto oppositie progressieve Maan in de horoscoop hierboven staat voor heftige emotie en de problemen van een volk. Het is een aspect dat emotionele stress aangeeft. Saturnus staat nu inconjunct progressieve Mercurius. Mercurius-Saturnus is het aspect van vertrek, van vertraging op reis en van afscheid nemen. Intussen lijkt er inderdaad geen eind aan de narigheid te komen.

Als je de bovenstaande horoscoop beschouwt, lijkt het er niet op dat er spoedig een oplossing komt. Hoe staat Duitsland ervoor?

DUITSLAND

De horoscoop van het verenigd Duitsland dateert van 3 oktober 1990, 0 uur. Op het moment staat transit Neptunus in Vissen (de aanduider van migratie) inconjunct de Zon in Weegschaal. Een inconjunct brengt uit balans. Het aspect vraagt om helderheid, openheid en open ogen in een tijd van verwarring. Dat is moeilijk. Want…

MERKEL

astro_245gw_3253_angela_merkel_adb_201594.29299.29937

De horoscoop van de leider (Angela Merkel) is precies in lijn met de horoscoop van de natie. Bij haar zie je Neptunus in Vissen quindeciel (165 graden) van de progressieve Zon. Een quindeciel wijst op sterke focus en obsessie. Neptunus staat bij haar cruciaal op het MC aan te geven dat ideologie, ideaal en geloof belangrijk is voor haar en haar loopbaan. Neptunus staat net als in de horoscoop van Obama vierkant haar Zon wat haar nu (weer) tot idool maakt. De mensen scanderen haar naam op het station van Budapest. Dat zal ze niet zo bedoeld hebben toen ze zei dat vluchtelingen welkom waren (en vergat om ervoor te zorgen dat ze veilig Duitsland konden bereiken). De politiek kan deze kwestie kennelijk niet aan of oplossen, dus komen de ontheemden de kant op van het land dat de beste kaarten lijkt te hebben voor de toekomst.

NEDERLAND

Ook de horoscoop van Nederland staat in het teken van de oude zeegod Neptunus. Transit Neptunus maakt een inconjunct met progressieve Zon (die wel driehoek Saturnus staat, voor stabiliteit) en zorgt voor teleurstelling, kwetsbaarheid en onzekerheid. Dat Oranje het dan OOK nog slecht doet in de poule, en er een sergeant overloopt naar de vijand, draagt niet bij aan de stemming. Als er 1 planeet is die symbool staat voor verraad, dan is het wel Neptunus (de veinzer, de verhullen, de nepper).

CONCLUSIE

Astrologie biedt geen oplossing, maar wel hoop. Aan alle aspecten en posities komt (eens) een eind.

Het vierkant Uranus-Pluto (de ‘Arabische lente’) heeft samen met Neptunus in Vissen (ideologie/geloof) zijn werk gedaan, maar de invloed van deze combinatie neemt nu af. Er zijn altijd wel harde aspecten, maar deze twee gingen ook in de historie al samen met migratie-bewegingen in tijden van oorlog en onrust. De migratie is op gang gekomen, net als in 376 (Grote Volksverhuizing), ook toen met Neptunus in de eerste tien graden van Vissen (zie http://www.astromarkt.net/neptunus-in-vissen-html/)  Neptunus in Vissen is dubbel grenzeloos.

Zoals ik al eerder zei op deze site in het Engelstalige artikel over Uranus-Pluto:

Uiteindelijk stelt elk hard aspect tussen Uranus en Pluto de waarde en het probleem van veranderingen aan de orde, EN de prijs die ervoor moet worden betaald.

Sommigen moeten wel erg hoge prijzen betalen…

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten