TURbulente Week

Advertenties

turbulence Deze week was een turbulente week. Het was ook de week van een groeiend nauw verband tussen Zon, Mars en Uranus. Wie al eerder op Astromarkt heeft gekeken, weet dat deze aspectcombinatie onrust, ongelukken en (te) snel handelen betekent. Turbulentie, dus. Drie zaken komen in deze column aan bod: Brexit, de aanslag in Nice en de coup in Turkije.

BUITENLANDSE ZAKEN: HET 9DE HUIS

Ik merk dat ik door mijn toestand steeds minder snel geneigd ben achter de laptop te springen (ha, dat kan niet eens, lachen boosaardige cellen in mij) om te reageren op bijvoorbeeld Boris Johnson’s benoeming tot Minister van Buitenlandse Zaken. Het is een grappige man, maar het is nog grappiger om hem de hand van mensen te laten schudden die hij eerder verweet schapen vleselijk lief te hebben of compleet achterlijk te zijn. De gezichten van de voorwerpen van zijn minachting zullen op onweer staan. De color horoscope op Astro.com geeft aan dat hij gemakkelijker te kwetsen is dan je zou verwachten van zo’n koppig sterk karakter. Ik vind Eris op de horizon wel passen bij iemand die overal vuurtjes weet te stoken, terwijl de ‘roepende’ Mercurius die voor de zon uit rijst aangeeft dat hij in de eerste plaats woorden gebruikt en de boodschapper is voor anderen, altijd maar (te veel) pratend. Die Mercurius staat in zijn negende huis (buitenlandse zaken) en heerst over het 9de huis (tja, buitenlandse zaken). Hij lijkt er toch wel voor in de wieg gelegd. Ook de geboortezon doet mee en staat in dat 9de huis in het teken Tweelingen.

astro_245gw_3831_boris_johnson_adb_2016715.52631.2048Progressies en transits met de horoscoop van Johnson in deze tijd:

  • Neptunus inconjunct Ascendant (onzekere vooruitzichten; roddelcircuits)
  • Transit Jupiter vierkant geboorte Mercurius en inconjunct geboorte Pholus (een keerpunt w.b. opvattingen en een positieve reisplannen)
  • En natuurlijk alle andere ‘betekenissen’ die je aan Neptunus en Jupiter kunt ophangen, zoals de fans en volgelingen.

Daarbij hangt veel af van de mensen om hem heen.

THERESA MAY

astro_245gw_4206_theresa_may_6am_tryout_2016715.55514.1158

Wat te denken van Theresa May de nieuwe premier (première mag nietJ). Toen ik haar voor het eerst op TV zag, kwam ze meteen over als geschikt voor de job. Dat zou aan de Maan in Leeuw kunnen liggen. Met de Maan in Leeuw krijg je iets vorstelijks over je en dan heeft ze ook nog Zon/Maan midpunt conjunct Jupiter. Dat vergroot de motivatie. Zo iemand gaat helemaal voor groei en succes, dat haar wellicht misgund wordt door andere vrouwen (Zon en Venus oppositie Eris). Met Pholus oppositie MC is ze nu de belangrijkste politicus van Groot-Britannië. Ik ben benieuwd hoe die nauwe Saturnus vierkant Pluto gaat uitpakken. Het is het ‘die hard’ aspect (zie http://www.astromarkt.nl/saturnus-pluto-html/ ) met een boomerang effect. Ze is keihard begonnen met het ontslaan van enkele ministers. Hierboven zie je de horoscoop van haar geboortedag om 6 uur v.m.

NICE

Dat was er deze week, maar ook de keiharde aanslag in het mooie Nice. Overal waar mensen massaal bijeenkomen om iets te vieren, daar komt de donkere kant van de Islam zijn slag slaan. De aanslag gebeurde om 22u23, met Mars conjunct Maan en exact inconjunct Uranus en Eris. Zo krijg je Mars conjunct Maan inconjunct Uranus conjunct Eris als de boodschap voor een moment van onverwachte strijd. Wat een gruwel. Ik heb al vaker over terreur geschreven. Zon, Mars en Uranus maken met zijn drieën een waarschuwing voor het risico van een terreurdaad. Het trio wil snel resultaat boeken. In de horoscoop van de terreurdaad van Nice is de Ascendant in Waterman. Dat maakt Uranus heer 1. En Uranus verbindt de Zon en Mars. De twee planeten die samen naar een religie, volgelingen en fans verwijzen zijn Jupiter en Neptunus. Hun midpunt staat samen met de Maansknoop (een gezelschap of groep in verband met geloof of volgelingen). Waarschijnlijk heeft de geboortehoroscoop van de terrorist Mars-Uranus prominent. Zijn omgeving deed de rest. Hier is de horoscoop:

terror_nice

TURKIjE

En toen kwam de coup in Turkije, ook toen Mars vierkant de Zon, Uranus driehoek de Zon en Mars inconjunct Uranus stonden, met Mars/Uranus midpunt 165 graden van de Zon als illustratie van een moment van rebellie en terreur met een verlies (inconjunct) en strijd (vierkant) in een spanningsveld dat ook winnaars kende (driehoek). Mars inconjunct Uranus wijst op een te vroeg, te snel begonnen actie en verlies of op moeten geven. Het was voor de opstandelingen het verkeerde moment. Ze hadden hun astroloog moeten raadplegen misschien. Hier is de horoscoop:
coup-turkeyZie voor de timeline:

http://www.volkskrant.nl/buitenland/tijdlijn-zo-verliep-de-couppoging-in-turkije~a4340868/

Ik wens iedereen een minder turbulente week en in ieder geval een heelhuidse week toe! De zon en Mars zijn snel voorbij de 26st graad. Tot volgende keer!

LINK: http://www.astromarkt.nl/mars-in-aspect-met-uranus-html/

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten