Weegschaal met een glimlach

Advertenties

Macaca_nigra_self-portrait_large

Het is de tijd van het teken Weegschaal, het teken van de balans. Iedereen weet wat het astrologisch teken Weegschaal is. Niemand die zich er erg druk om maakt. Het teken Weegschaal is niet controversieel en wie het heeft is er blij mee. Nog wel:). Hier komt mijn insteek.

Weegschaal is het teken van de charme en de goede verhoudingen, op zijn best. Op zijn slechts is het het teken van dat werkelijk alles doet voor de lieve vrede. Minister Bert Koenders (28 mei 1958) is een mooi voorbeeld. Hij reikte de Iraanse dictator Rouhani de hand met een wel erg lieve glimlach. Diplomatie hoort bij Weegschaal, vleien ook. Bert Koenders heeft de Maan in Weegschaal en is dus bij uitstek geschikt voor zijn taak (vleien, om zo beter handel te kunnen drijven). Een niet onbelangrijke kant van zijn horoscoop is de positie van Mercurius (goed voor de onderhandelaar en voor contacten) ‘roepend’, wat mogelijk (ooit) eens een probleem kan worden als hij uit de school klapt met de bij de roepende Mercurius horende neiging om hoe dan ook te communiceren en informatie uit te wisselen.

Terzijde, i.v.m. het bezoek aan Iran: had ik het van de week op Astropost over de Hongaarse premier met Zon in Tweelingen vierkant Pluto en over zijn strengheid? De Iraanse president Rouhani heeft Zon in Schorpioen vierkant Pluto. Hoewel men hem gematigd noemt, moet hij toch iets hebben dat de strenge machthebbers op de achtergrond aantrekt…Meer over Zon-Pluto vind je onder de link.

Verder met Weegschaal…

De Amerikaanse vrouwelijke worstelaar Stephanie McMahon heeft eveneens Maan (EN zon en Mars) in Weegschaal, maar dan wel Maan conjunct Pluto. Ook heeft Mars ‘roepend’, net als Mercurius, Venus en Uranus. Mars in Weegschaal symboliseert een tweegevecht, een gevecht tussen gelijken. Voor de liefhebbers voeg ik haar horoscoop bij. Je ziet dat ze in de eerste plaats zakenvrouw is (Saturnus) en dat het belang van haar ouders (een CEO en een politica) zwaar weegt. Mensen die Saturnus voor de zon uit hebben rijzen zijn nogal eens de opvolgers van de zaak van de vader of doen wat deze belangrijk vindt. Stephanie MacMahon’s vader is CEO bij de World Wrestling Federation. Vandaar dus..

Saturnus is verbonden in een Yod met die Maan in Weegschaal en met Pholus.astro_2gw_3997_stephanie_mcmahon_adb.30515.1352

Voor haar vak zie je de ‘roepende’ Mercurius (planeet van de schrijver), rijzend voor de Zon en (eind-)dispositor van het MC in combinatie met Neptunus in aspect met Maan (in Weegschaal) en Venus (het aspectpatroon van artistiek talent). Dan snap je dat ze directeur screenplay (creatief schrijven) was voor het maken van verhaallijnen voor ‘worsteltheater’.

Weegschaal Cliff Richard is ook in het nieuws. Hij werd beticht van het hebben van seksuele contacten met minderjarige jongens, lang geleden. Cliff Richard heeft de Zon in Weegschaal (hij IS een Weegschaal) en die zon maakt geen aspecten binnen het teken of binnen een afwijking van 5 graden van de aspecthoek (de orb). De ‘roepende’ Zon is een teken van het trekken van aandacht, als ster, als leider of als aandachttrekker (J). Ik ga hier niet zijn horoscoop duiden als geheel of de tekening laten zien (ik betwijfel nl. de C-rated*) geboortetijd i.v.m. het ontbreken van een Maan-Venus-Neptunus verband dat er wel zou zijn in de eerste uren van die geboortedag). Het teken Weegschaal is het teken van harmonie, schoonheid en artisticiteit.

Op zijn geboortedag stond de zon als een stralende ster in dat teken.

Christopher Timothy (hij speelde James Herriott in All Creatures Great and Small) werd op dezelfde dag als Cliff Richard geboren (https://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Timothy ), maar dan niet in India maar in Wales.

Cliff en Christopher lijken niet erg op elkaarJ. Van Christopher Timothy is de geboortetijd onbekend. Hij heeft liefst 7 kinderen uit 2 huwelijken. Cliff zwijgt in alle talen over de aard van het samenwonen met een ex-priester (m). Weegschalen willen ‘samen’…

Weegschaal is het teken dat past bij het zevende huis: het huis van de relaties, van samen doen, samenwerken en samengaan en (hoe tegenstrijdig dat ook klinkt) het huis van je openlijke vijanden. Want relaties zijn niet per se leuk en diplomatiek verkeer met mensen is zelfs heikel. Zo kun je het astrologisch teken Weegschaal zien als een teken van samenwerking (met vriend of vijand), en als een teken dat daarvoor de ander nodig heeft (ook al is het tenenkrommend). In het teken Weegschaal doen we het met een glimlach (of desnoods een grimlach: glimlachen is bij apen meer een teken van agressie).  ‘Je goed gedragen is een kunst’: zegt Maan in Weegschaal. Daar moet je nog even mee wachten, want op het moment dat ik dit online zet, staat de Maan in Vissen, het teken van de voetjes (van de vloer) en het teken van de zee en de dagdromerij. Waar kun je beter dagdromen dan met de ruisende zee op de achtergrond? Het is er een mooie dag voor!

Fijne zondag!

PS Nog even iets actueels over morgen:

  1. vannacht om 4.11 uur begin je de maansverduistering te zien in de vorm van een bloedrode maan, die toevallig ook nog groter is dan gewoonlijk, omdat de maan dichtbij de aarde staat. Dit fenomeen komt maar eens in je leven voor. Ga het zien! Hier zie je de horoscoop van 4:11 uur.

    bloedmaan

    De Maan staat in het Zuidwesten als zij bloedrood is.

  1. Tegelijk is er om 17:30 Nederlandse tijd een persconferentie van Nasa over het oplossen van ‘het mysterie van Mars’ (maar welk mysterie?).  Grappig dat HET symbool van raadsels cruciaal op de meridiaan van de horoscoop van het moment van de ‘openbaring’ staat:

    nasa-mars-news

    Persconferentie Nasa over Mars

WEEGSCHAAL OP ASTROMARKT

http://www.astromarkt.nl/sterrenbeelden-html/sterrenbeeld-weegschaal-html/

WEEGSCHAAL EN DE ASCENDANTEN

http://www.astromarkt.nl/sterrenbeelden-html/sterrenbeeld-ascendant-html/#weegschaal

MEER WEEGSCHALEN OP ASTROPOST

http://astropost.blogspot.nl/2009/03/astrology-chart-of-mahatma-gandhi.html Over Gandhi

http://astropost.blogspot.nl/2010/08/sometimes-controverial-statesman-in.html Over Jimmy Carter

http://astropost.blogspot.nl/2014/11/minor-aspects-major-effect-and-kim.html Kim Kardashian is een Weegschaal op het randje…net als

Snoop Dog http://astropost.blogspot.nl/2014/10/astrology-chart-of-snoop-dogg-dissing.html

*) AA-rated is bij Astro.com met geboortecertificaat. C-rated is geciteerd maar zonder verificatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten